Acasă Local Gorj Întârzieri mari la noul stadion municipal

Întârzieri mari la noul stadion municipal

-

Noul stadion municipal ar putea fi gata abia către sfârşitul acestei toamne
Noul stadion municipal ar putea fi gata abia către sfârşitul acestei toamne

Lucrările la noul stadion municipal din Târgu Jiu vor întârzia mai mult decât a fost anunţat oficial săptămâna trecută. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că noua arenă va fi gata în luna septembrie, însă nu a luat în calcul faptul că obiectivul are nevoie de utilităţi. Mai mult decât atât, de realizarea şi introducerea utilităţilor se va ocupa chiar Primăria Târgu Jiu, care asigură o parte din cofinanţarea proiectului de peste 20 de milioane de euro. Municipalitatea şi-a asumat amenajarea peisagistică a zonei şi introducerea de utilităţi. În mod normal, constructorul ar putea finaliza lucrările la arenă până la finalul lunii septembrie, însă obiectivul nu va fi funcţional până când nu vor fi gata şi utilităţile.

Abia acum aprobă proiectele de finanţare

Chiar în şedinţa de astăzi a Consiliului Local Târgu Jiu se află pe ordinea de zi două proiecte care vizează introducerea de utilităţi la noua arenă. Este vorba de gaze naturale şi apă potabilă, precum şi branşarea la reţeaua de canalizare din zonă. Fondurile necesare pentru branşarea noului stadion la reţeaua de gaze naturale sunt de 153.000 de lei. În urma lucrărilor de extindere şi modernizare a stadionului municipal este necesară o nouă instalaţie de utilizare gaze pentru noii consumatori prevăzuţi în proiect. Noua instalaţie de gaze va alimenta centrala termică a stadionului, centrala termică a birourilor şi centrala termică a hotelului de patru stele. Potrivit proiectului de hotărâre, durata de execuţie a noii instalaţii este trei luni. Aşadar, se va lucra până în lunile octombrie-noiembrie. De asemenea, Consiliul Local va aloca suma de 300.000 de lei pentru racordurile la reţeaua de apă şi la reţeaua de canalizare. Durata de execuţie a lucrărilor respective este de două luni. Tot primăria a asigurat alimentarea cu energie electrică a noului stadion municipal din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.