De ce s-a răzuit asfaltul recent turnat pe DN 65?

Autori


Un cititor GdS ne-a semnalat o situație sesizată pe Drumul Național (DN) 65, după intersecția cu Centura de Nord a Craiovei, spre aeroport. În urmă cu câteva luni, pe acest sector de drum s-a turnat un strat nou de asfalt, însă zilele trecute, pe anumite porțiuni, asfaltul proaspăt a fost răzuit. „De se s-a răzuit asfaltul, care doar ce a fost turnat pe drumul spre aeroport? Nu înțeleg logica pentru care se asfaltează de două ori în câteva luni aceeași bucată de drum. Să se plătească de două ori aceeași lucrare, poate“, a fost mesajul primit de la respectivul cititor.

Vineri, pe drumul spre Aeroportul Craiova, pe benzile reabilitate recent (s-a răzuit asfaltul vechi și s-a turnat un nou covor asfaltic) existau două porțiuni cu asfalt răzuit: una la intersecția cu drumul care duce spre cartierul Aeroport (unde se află stația RAT), cealaltă la intersecția cu intrarea de la Metro. În ambele zone este prevăzută și trecere de pietoni, care însă abia se mai zărea acum după răzuirea asfaltului. „În această zonă s-a lucrat anul trecut pe bucăți, adică pe anumite porțiuni de drum s-a răzuit asfaltul și s-a turnat un strat nou. Asta se întâmpla prin toamnă. În urmă cu câteva luni au venit din nou, iar de data asta au refăcut tot drumul. S-a turnat asfalt pe toată porțiunea, începând de la intersecția cu Centura de Nord și până dincolo de Metro, inclusiv pe la trecerile de pietoni. Acum s-a răzuit iar asfaltul, la intersecția cu drumul care duce spre cartierul Aeroport și la intrarea spre Metro“, a explicat un craiovean care locuiește în cartierul Aeroport. „De ce au mai asfaltat, dacă au răzuit din nou? Bani cheltuiți aiurea“, a adăugat acesta.

Pe respectivul sector de drum mai sunt câteva mici porțiuni cu asfalt răzuit, dar în cazul celor două se vede clar că s-a decopertat asfaltul nou. Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, instituție care are în administrare DN 65, susține că drumul respectiv este încă în lucru. „Sectorul de drum respectiv, care face parte din DN 65, este în prezent în lucru. Se toarnă un șlam bituminos care va prelungi durata de viață a drumului. O să fie refăcute și marcajele rutiere, o să se refacă și trecerile de pietoni, iar drumul va arăta mult mai bine“, a precizat Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova. Vineri, lucrările continuau în această zonă. O echipă de muncitori, cu utilajele aferente, se afla pe Calea București, imediat după intersecția cu Centura de Nord (zona Hanul Doctorului), unde răzuia asfaltul de pe mijlocul drumului. Potrivit Direcției de Drumuri şi Poduri, și acest tronson va fi tratat cu șlam bituminos, parte a procesului de reparare a drumului.

Până ieri, angajații DRDP Craiova turnaseră șlamul bituminos pe marginea străzii Calea București, până aproape de intersecția cu Centura de Sud a Craiovei.


Şlamul bituminos este un amestec de nisip cu emulsie bituminoasă, care se răspândeşte în stare fluidă pe o suprafaţă în prealabil pregătită, în vederea obţinerii unui înveliş subţire continuu cu grosimea între 3 şi 7 mm, și reprezintă unul dintre procedeele de tratare a îmbrăcăminţilor rutiere. Avantajul constă în faptul că, datorită proprietăţilor cunoscute ale emulsiilor, se obţine un mortar asfaltic foarte fluid, cu mare adezivitate, care se întăreşte rapid pe suprafaţa părţii carosabile şi permite darea în circulaţie a sectorului la un interval de timp foarte scurt după aşternere.

De luni ar începe reabilitarea podului de la Malu Mare

Directorul împuternicit al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova a vorbit și despre situația podului de pe DN 55, din comuna Malu Mare, a cărui reabilitare era programată să înceapă din luna mai. Numai că italienii de la SECOL, societatea care a câștigat contractul privind consolidarea şi refacerea întregului drum Craiova – Bechet, în valoare totală de 67,4 milioane de lei, au tot amânat începerea lucrărilor la podul peste pârâul Valea Ilenei. „Am primit promisiuni din partea constructorului că de luni se va apuca de lucru la pod și că îl va termina până la toamnă. Ar fi bine să se țină și de cuvânt, pentru că vom trece la penalizări“, a afirmat Bogdan Bratu, care s-a declarat total nemulțumit de ritmul lucrărilor de pe DN 55. La începutul lunii iulie, DRDP a precizat că a trimis și o notificare constructorului, căruia i-a dat un termen de zece zile să demareze lucrările, în caz contrar urmând să se treacă la penalități. Termenul acordat s-a scurs, dar angajații de la SECOL nu și-au făcut apariția la kilometrul 11 al drumului pentru organizarea de șantier și demararea lucrărilor. Potrivit contractului, lucrările de reabilitare a podului de la Malu Mare ar trebui să fie gata pe 30 septembrie, iar întregul drum Craiova – Bechet până la sfârșitul anului.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 31 iulie 2017

Actualitate

» Cum s-a ajuns ca un tânăr pensionar din armată, poliţie sau servicii să aibă pensia mai mare decât salariul – Istoria pensiilor speciale
» ANAF: Persoanele juridice supuse impunerii potrivit regulilor impozitului specific, obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor
» Legea vaccinării: Consimțământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, dacă părinții nu și-au exprimat refuzul în scris
» Cartiere de nou-veniţi în Podari
» Străzi ca după bombardament în Dăbuleni
» Ambulatoriul de Pneumoftiziologie de la Boli Infecțioase, renovat din donații
» Piaţa din Valea Roşie, pustie
» Un bărbat de 58 de ani a murit înecat la Constanţa. Numărul persoanelor înecate pe litoral a ajuns la 14
» PÎCCJ: Procurorul general cere punctul de vedere al CSM referitor la ancheta privind alegerile din 2009
» Distribuitorii europeni de medicamente: Peste 600 de medicamente au fost retrase de pe piață
» Pensionări masive la vârful SRI – zece generali din SRI au fost trecuţi în rezervă de preşedintele Iohannis
» A murit părintele Pantelimon, discipolul lui Arsenie Boca
» Prognoza meteo pe următoarele trei luni
» Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte şi la mare
» Salariile polițiștilor vor crește cu 10%

Publireportaj

» SC Topo Live Engineering SRL anunţă participarea la procedura de atribuire simplificată a contractului de furnizare din cadrul proiectului “Achiziţie aparatură cadastrală şi de inginerie topografică”

Local

» Adolescent înecat în lacul fostului director de la „Doina Oltului“
» Primăria Craiova: Concurs pentru ocuparea postului de şef serviciu în cadrul Serviciului Registrul Agricol
» Vreme caniculară în următoarele trei zile

Dolj

» ITM și Antifrauda Fiscală demarează controale ample la firme
» Angajaţii şi clienţii firmelor din bloc, trecuţi la întreţinere
» Piaţa din Valea Roşie – pustie, vânzătorii – disperaţi
» Ambulatoriul de la Spitalul de Boli Infecțioase, renovat din donații
» Revoltă în blocurile reabilitate termic de Primăria Craiova
» Vii cu avionul, pleci cu RAT-ul de la marginea drumului
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Primăria Craiova: Concurs pentru ocuparea postului de referent, grad IA, studii medii
» Craiova: Furnizarea gazelor se opreşte marţi pe strada Răşinari
» Craiova: Poliţia locală a depistat 85 de construcţii ridicate ilegal pe domeniul public
» Trei noi ofiţeri şi 10 agenţi de poliţie îşi încep activitatea la IPJ Dolj
» Craiova: Începe a patra etapă a dezinsecției pe domeniul public din acest an

Gorj

» Al doilea turneu internaţional de tenis de câmp şi-a desemnat câştigătoarele
» Pregătiri pentru Festivalul Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului“
» Scandal pe regulamentul privind ridicarea maşinilor parcate ilegal pe domeniul public
» Un bărbat și-a ucis concubina în bătaie
» Gorj: Accident cu două victime la Lelești
» Un nou Consiliu de Administraţie la Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu
» Gorj: Două cazuri de muncă „la negru” la spălătorii auto
» Gorj: Incendiu la Borăscu
» Controale ale inspectorilor DSVSA Gorj
» Gorj: Continuă campania de vaccinare antirujeolică

Olt

» Olt: Braconajul piscicol s-a diminuat, spun jandarmii, dar braconierii tot scapă nepedepsiți

Vâlcea

» Vâlcea: Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni a fost inaugurat
» Locuri de muncă pentru persoanele calificate ȋn domeniul hotelier – gastronomic în Germania
» Râmnicu Vâlcea: S-a inaugurat Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni

Sport

» Aur și argint la competiții internaționale pentru judoka din Bănie
» Baschet: Încă doi străini au semnat cu SCM-U Craiova
» Tenis: Simona Halep, pe locul al doilea în clasamentul WTA și lider în ierarhia Race

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top