11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal și amenințări la Spitalul din Băilești

Scandal și amenințări la Spitalul din Băilești

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, scandalul a avut loc în incinta Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului din Băilești (Foto: arhiva GdS)
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, scandalul a avut loc în incinta Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului din Băilești (Foto: arhiva GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești au hotărât, joi, să pună sub control judiciar un bărbat de 47 de ani, acuzat că a amenințat cu un cuțit doi polițiști locali din municipiu.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că, în seara zilei de 24 iulie, medicul de gardă din cadrul Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului din Băilești a sunat la 112 și a sesizat faptul că „un grup de persoane adresează injurii personalului medical, iar unul dintre aceștia se manifestă violent, fiind și sub influența băuturilor alcoolice“.
În urma apelului, la faţa locului au fost dirijate două patrule, una de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Băilești şi alta din cadrul Poliţiei Locale Băileşti. Primii care au ajuns au fost polițiștii locali, care, atunci când au intrat în spital, au fost amenințați cu un cuțit de Marin Baboi, de 47 de ani, din Băilești. La scurt timp au ajuns și polițiștii din cadrul Poliţiei Băilești, care au intervenit și l-au imobilizat pe bărbatul de 47 de ani. Oamenii legii au precizat că, inițial, Marin Baboi a fost amendat cu 1.500 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, însă după ce părțile vătămate au depus plângeri, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ultraj.
„Ulterior, pe 26 iulie, în urma analizării probatoriului cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, s-a dispus reținerea doljeanului de 47 de ani pe o perioadă de 24 ore pentru infracţiunile de ultraj asupra poliţiştilor locali, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de cuţit“, au mai precizat polițiștii doljeni. Joi, procurorul de caz a dispus față de Baboi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Potrivit unor surse judiciare, Marin Baboi a mers împreună cu mai multe persoane la Spitalul Municipal Băilești, unde un membru al familiei acestuia urma să primească îngrijiri medicale, iar când au fost rugați să aștepte, a izbucnit scandalul.
Reprezentanții Spitalului Municipal Băilești nu au putut fi contactați pentru a explica de la ce a pornit scandalul dintre cadrele medicale și aparținători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS