Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mehedinți su făcut miercuri patru percheziții la domiciliile unor persoane suspectate că au păgubit bugetul de stat cu aproape 300.000 de lei prin comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul colectării deșeurilor feroase.
Din cercetările făcute până în acest moment, anchetatorii au reținut că, în perioada 2011 – 2012, administratorul unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii nereale pentru a justifica livrări fictive de mărfuri către opt firme din Hunedoara, Mehedinţi, Timiş, Dolj şi Gorj. Prin declararea acestor livrări fictive, administratorul în cauză i-ar fi sprijinit pe administratorii celor opt firme să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului statului a fost calculată la aproximativ 290.000 de lei, sumă ce reprezintă impozitul pe profit şi taxa de mediu. La acțiunea coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au participat și polițiști din cadrul IPJ Dolj. Polițiștii mehedințeni nu au făcut publice numele suspecților din acest dosar și au precizat numai că au fost puse în executare trei mandate de aducere emise de procurorul de caz, urmând ca acesta din urmă să hotărască dacă dispune sau nu măsuri preventive față de persoanele suspectate de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.