11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal11 școli vor avea directori numiți de inspectorat

11 școli vor avea directori numiți de inspectorat

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director de școală s-a încheiat cu rezultate mult mai bune decât toamna trecută, însă 11 posturi rămân în continuare neocupate, pentru acestea numărul candidaturilor fiind zero. Directorii încă neconfirmați pe funcție prin concurs, pentru că în toamna trecută nu au reușit să-l promoveze, dar și ceilalți profesori interesați de funcțiile de conducere vacantate de Inspectoratul Școlar Județean Olt, au încheiat probele concursului organizat. 70 de posturi de director și 18 de director adjunct au fost puse în joc, pentru ele depunându-se 116 candidaturi. 103 profesori s-au înscris în concurs, printre aceștia fiind și dascăli care au concurat pentru două și chiar trei posturi.
La finalul probelor și după rezolvarea contestațiilor depuse de nemulțumiți, bilanțul este următorul: 69 promovați, 22 admiși (profesori cu punctaje bune, dar sub cele ale contracandidaților), 19 respinși și cinci candidați neprezentați, rezultate mult peste cele din toamna trecută.
Contestațiile nu le-au adus tuturor candidaților punctaje mai bune, din contră. Dacă la proba scrisă, în urma reevaluării, punctajul celor două lucrări a rămas neschimbat, în cazul reevaluării CV-ului trei punctaje au crescut, unul a scăzut, iar unul a rămas neschimbat, pentru ca la interviu cele două contestații să se soldeze cu punctaje mai mici.
Nouă funcții de director „plin“ și două de director adjunct rămân în continuare la mâna șefilor Inspectoratului Școlar Județean, pentru că niciun candidat nu s-a înscris să le ocupe prin concurs. Este vorba, în cea mai mare parte, de școli din mediul rural: Şbăbiciu, Bărăști de Vede, Cîrlogani, Dobrețu, Făgețelu, Mihăești, Movileni, Mărgăritești, dar și de trei posturi la școli din Caracal.
Printre surprizele concursului se numără promovarea pe postul de director al Școlii Gimnaziale „Vlaicu Vodă“ din Slatina a prof. Denisa Maican, fost director al Colegiului Economic „P.S. Aurelian“ Slatina. În toamna trecută, a concurat pentru postul de director al colegiului amintit, însă, deși a înregistrat un punctaj bun, a fost sub cel al actualului director. La concursul ale cărui rezultate finale s-au afișat ieri a reușit cel mai mare punctaj al candidaților pentru funcțiile de director de școală în Slatina, depășind doi contracandidați în lupta pentru postul de la „Vlaicu Vodă“ .
O altă „mișcare“ neașteptată este promovarea pe postul de director al Clubului Elevilor Caracal a prof. Viorica Sandu, profesor cu rezultate deosebite al Palatului Copiilor „Adrian Băran“ din Slatina, singurul profesor care antrenează copiii pasionați de gimnastică din județ. Postul de adjunct la Palatul Copiilor „Adrina Băran“ (pentru care, de asemenea, Viorica Sandu a concurat) l-a ocupat prof. Ion Teleșpan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS