Precipitaţiile căzute în judeţul Hunedoara şi în partea de nord a Gorjului, precum şi o viitură au afectat ieri lucrările la şantierul de la Turcineşti. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj efectuează de câteva săptămâni lucrări de reabilitate la cei doi piloni. Cursul apei râului Jiu a fost deviat şi se lucrează în albie. Cantitatea mare de precipitaţii din ultimele zile a avut ca efect creşterea debitului şi a inundat zona şantierului. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, a declarat că se aşteaptă retragerea apelor pentru a se continua lucrările. Şeful CJ Gorj a mai spus că nu au fost înregistrate pagube materiale, doar o reducere a ritmului de execuţie a lucrărilor. Ieri, echipele de muncitori aşteptau ca apele să se retragă şi să fie reluate lucrările. Era necesară refacerea anumitor porţiuni ale şantierului.

Nu vor exista întârzieri

Cosmin Popescu, şeful CJ Gorj, a precizat că nu vor exista întârzieri în desfăşurarea lucrărilor, însă totul depinde de condiţiile meteorologice din următoarele zile şi săptămâni: „Nu este vorba de pagube, dar, din păcate, debitul a crescut de la 14 metri cubi pe secundă la 70 de metri cubi pe secundă. Se lucrează la devierea Jiului. Este o instalaţie de forare coloane. Mai sunt de forat cinci coloane. A fost totul neaşteptat. Trebuie să muncim din nou, să refacem terenul. Ştiam la ce ne angajăm când executăm o astfel de lucrare în albia unui râu. Este vorba de râul Jiu, despre care cei de la Ministerul Apărării spuneau că este cel mai imprevizibil din Oltenia. Sperăm să nu mai avem astfel de evenimente“, a menţionat Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.