Acasă Local Dolj O locomotivă a luat foc în Halta de la Cârcea

O locomotivă a luat foc în Halta de la Cârcea

-

Trenul Regio 9008, care trebuia să ajungă marți de la Craiova, la Bucureşti, a fost oprit în Halta Viaductul Cârcea, după ce locomotiva a luat foc. Cei aproximativ 50 de pasageri aflaţi în tren au fost evacuaţi, iar pompierii au fost chemaţi la faţa locului. Din locomotiva garniturii ieşea un fum dens, dar nu existau flăcări. „Am primit apel că în zona Cârcea, dintr-o locomotivă iese fum. Am alertat subunitatea de intervenţie din cadrul Detaşamentului nr. 2 Craiova. S-a întrerupt linia de înaltă tensiune şi s-a acţionat cu apă pentru răcirea compresoarelor. Cauza focului ar putea fi de la posibile scurgeri sau de încingerea compresoarelor“, a declarat colonelul Ştefan Florea, adjunctul-şef al Centrului Operaţional din cadrul ISU Dolj.
Pasagerii erau deranjaţi din cauza întârzierii, dar şi din cauză că locomotivele sunt vechi şi degradate. „După ce a oprit la Viaductul Cârcea, am văzut că trenul nu mai pleacă, după care un călător mi-a spus că a luat locomotiva foc. Locomotivele sunt foarte vechi, nu se mai repară şi nu se mai verifică sau se verifică de mântuială. A trecut deja o oră de când s-a defectat şi cred că mai durează cam o jumătate de oră până vine să ne ia alt tren“, a spus Dinel Socolescu, unul dintre călători. „Am plecat pe la 13.10 din Craiova, iar după vreo 15 minute s-a întâmplat incidentul. Stăm de aproximativ o oră aici. Ne-au anunţat conductorii că a luat foc locomotiva şi ni s-a spus că trebuie să evacuăm trenul. Ne-am speriat, ne-a fost frică să nu ia foc şi vagoanele. Cei care coboară în staţiile mari vor fi preluaţi de accelerat, iar cei care coboară în staţiile mici vor fi preluaţi de personal. Cred că s-a întâmplat acest lucru din cauză că e foarte veche locomotiva. E ciudat că s-a întâmplat după doar 15 minute de mers, ceea ce înseamnă că nici nu prea au verificat-o“, a declarat Ioana Buşu, altă călătoare. După aproximativ o oră şi jumătate de aşteptare în Halta Viaductul Cârcea, pasagerii au fost preluaţi de trenurile InterRegio 1596 şi Regio 9384.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tânără din Botoșani desemnată „Cea mai frumoasă şoferiţă din România”

Mălina Elena Ghileschi este o tânără din Botoșani care a fost desemnată „Cea mai frumoasă şoferiţă din România” în urma unui concurs realizat pe Facebook de una dintre cele mai cunoscute pagini ale comunităţii şoferilor români, informează Monitorul de Botoșani.