20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii continuă lupta cu incendiul din Domogled

Pompierii continuă lupta cu incendiul din Domogled

 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au continuat şi joi lupta cu flăcările care au cuprins marţi seară o suprafaţă de circa zece hectare de pădure de pin negru şi vegetaţie uscată din Parcul Național Domogled.
Focul era prezent doar în zona alpină şi există patru focare: unul mai pronunţat în zona piscului de nord, două mai mici în zona piscului de sud şi unul foarte mic în zona de mijloc. Peste 60 de salvatori militari și zece lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului şi s-au grupat în două dispozitive: unul la baza versanţilor spre DN 67D şi cel de-al doilea pe creasta de pe versantul de vest, spre Izverna.
De asemenea, elicopterul din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI, dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket“, a efectuat opt aruncări de apă din aer, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, Raluca Tîrcă.
Pentru că incendiul era exact pe creastă, unde pădurea nu este foarte deasă, se speră ca pinul negru de Banat să nu fie afectat într-o proporție foarte mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS