Craiova parcărilor neterminateLucrări de asfaltare începute, nu cu o lună, două în urmă, ci de aproape un an și lăsate „pe linie moartă“ de către constructor. Nimeni altul decât Delta ACM, societatea care se ocupă de modernizarea și întreținerea străzilor, trotuarelor și parcărilor aferente din municipiu. Prin urmare s-ar putea spune despre Craiova că este orașul parcărilor neterminate.

În prezent, în Craiova sunt parcări modernizate, s-au pus borduri, s-a turnat și ultimul strat de asfalt, numai că undeva, într-o laterală sau în mijlocul parcării, au fost „uitați“ câțiva metri pătrați unde nu s-a pus nici o lopată de covor asfaltic, a rămas doar piatra sau vechiul asfalt răzuit când au demarat lucrările.

Astfel de situații întâlnim în spatele blocurilor de pe bulevardul Știrbei Vodă de peste drum de Sala Polivalentă, unde constructorul a venit, a asfaltat și a plecat, dar în urma lui au rămas din parcare câțiva metri buni, așa cum erau înainte. Halal modernizare, spun locuitorii de aici. „Am făcut numeroase sesizări, inclusiv la fostul primar. Se împlinește un an de când au început lucrările și au lăsat neterminat. E o zonă frumoasă, chiar peste drum de stadion și Sala Polivalentă“, ne-a sesizat o locatară pe pagina de Facebook a GdS.

Într-adevăr, în spatele cvartalului de blocuri A1 – A4, parcarea și aleile au fost modernizate, iar lucrările au avut loc în urmă cu un an, spun cei care locuiesc aici. Spre surprinderea tuturor, constructorul a lăsat o porțiune din parcare neasfaltată. Nu este vorba de un metru, doi ca să spui că a fost o mașină parcată și muncitorii au ocolit-o, așa cum s-a mai întâmplat. Este un spațiu generos, unde pot fi parcate cinci – șase mașini la rând. „A trecut mult timp, luni de zile din primăvară. Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știu care este explicația. Cred că li s-a terminat asfaltul. Mai multe nu știu. A rămas așa“, spune o locatară de pe strada Gheorghe Bibescu, bloc A3.

Cei care locuiesc în aceste blocuri se miră de modul în care a fost lăsată parcarea dintre blocuri, dar sunt și dezamăgiți de lucrările de mântuială făcute de constructor. „Sunt luni bune de când au lucrat aici. Nu știm de ce nu au terminat de asfaltat. Au făcut niște lucrări proaste. Au lăsat nepavat, parcarea nu este terminată, borduri strâmbe, înalte, au lăsat denivelări și se adună apa în fața blocului. Este ceva de groază. Uitați ce parcare, neterminată!“, spune altă locatară, dezamăgită de lucrările făcute în apropierea blocurilor. Că lucrările de modernizare trenează de luni bune și că sunt făcute anapoda spune și Marin Ene, alt locatar de pe strada Gheorghe Bibescu: „Au început să lucreze în urmă cu trei luni și de două săptămâni nu am mai văzut nici un muncitor. Între blocuri este o porțiune neterminată de anul trecut“.

Parcări asfaltate pe sărite


Povestea se repetă în zona blocurilor de pe bulevardul Nicolae Titulescu și strada Florilor, în zona Grădinii Botanice. Și aici lucrările de modernizare a străzii, trotuarelor și parcărilor au pornit în forță, în preajma alegerilor locale și au pierdut din elan cu fiecare zi, până când muncitorii au dispărut rând, pe rând. Au rămas, în schimb, lucrări făcute cu jumătăți de măsură. Alei pe jumătate betonate, borduri abandonate la marginea arterelor pietonale și, din nou, parcări pe jumătate amenajate și asfaltate. Așa arată parcarea din spatele Complexului de „la groapă“, dar și cea dintre blocul A1 și A2. Parcarea din spatele complexului a fost pe jumătate asfaltată, în mijlocul acesteia a rămas „o insulă“ de pământ în interiorul căreia muncitorii au întins o „limbă“ de asfalt. „Aici se lucrează din 22 mai anul acesta. S-au dus cu lucrările până la blocurile turn și acum abia se mișcă. Problema este că lucrările sunt făcute prost din punct de vedere calitativ. Nu știu cum vor ieși aceste trotuare din iarnă. Acolo, în fața grădiniței, observ că s-au oprit cu asfaltarea. Pe strada Florilor văd că nu se face nimic deocamdată“, a spus Gabi Dumitrescu, o locatară.

Nemulțumirile craiovenilor nu se opresc aici. Și pe bulevardul Dacia, unde lucrează aceeași societate Delta ACM, zona de trotuare și spații verzi rămase în urma muncitorilor aduce mai degrabă cu niște tranșee din vremea războiului. Când își va aminti constructorul de lucrările începute și neterminate, rămâne de văzut. Deocamdată a lăsat în urmă parcări nefinisate, alei răscolite, borduri aruncate la voia întâmplării și multe comentarii în rândul craiovenilor.

Se lucrează, nimic nu se abandonează

Reprezentanții Primăriei Craiova, cei care plătesc până la urmă constructorul, spun că aceste parcări și lucrări nu sunt uitate sau abandonate, numai că societatea are o singură mașină de făcut asfalt pe care o mută de pe un șantier pe altul și aceasta poate fi o explicație.

„Este aceeași problemă peste tot. Aceste parcări nu au fost abandonate de către constructor. În zona 1 Mai s-a terminat asfaltul și a rămas o porțiune neasfaltată, dar ea urmează să fie terminată cât de curând. Mai există posibilitatea ca acolo să fi fost staționate, o perioadă mare de timp, niște mașini. Acestea au împiedicat constructorul să ducă la bun sfârșit lucrările. În zona bulevardului Nicolae Titulescu și strada Florilor, lucrările sunt în desfășurare, ca și pe bulevardul Dacia, în zona Olimp. Craiovenii trebuie să știe că în procesul de asfaltare sunt mai multe etape. Se decopertează, se pune pietriș, se așază bordurile, se fac trotuarele, după care constructorul toarnă acel covor asfaltic. La final se vine cu acel utilaj – finisor – care toarnă și finisează covorul asfaltic. Constructorul are un singur utilaj de acest fel și o singură echipă care lucrează la această etapă de finisare și atât utilajul, cât și echipa sunt mutate de pe un șantier pe altul“, a declarat pentru GdS Lucian Prejbeanu, consilierul de imagine al primarului municipiului Craiova.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 21 iulie 2017

Actualitate

» Toate suprafeţele de pădure de stat sau private vor fi păzite de Gărzile Forestiere
» Ziua şi incidentul la CFR. Trenul IR 1585 Bucureşti-Constanţa, blocat în câmp din cauză că s-a rupt pantograful locomotivei
» ANSVSA: Amenzi în valoare de 28.000 de lei și marfă stricată confiscată pe litoral
» Vremea se va menţine călduroasă în următoarele zile, caniculară la orele amiezii
» Ilie Năstase, suspendat de Federația Internațională de Tenis până în anul 2021
» Patru noi vicepreşedinţi la conducerea ANAF
» Legea care obligă şefii instituţiilor publice să vină în faţa comisiilor parlamentare de anchetă a fost promulgată
» Legea privind excluderea avizului CSAT la numirea șefului DGPI, promulgată de președintele Iohannis
» Serviciul ANAF pentru depunerea online a declarațiilor, în mentenanță până sâmbătă dimineață
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale
» A doua extragere pentru selecția celor 100 de câștigători la Loteria bonurilor fiscale emise în perioada 1 – 31 mai 2017 are loc duminică
» Parlamentul Republicii Moldova cere, prin declarație, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării
» Un tânăr din Dolj, a 32-a victimă a epidemiei de rujeolă
» Mitropolitul Olteniei a slujit la hramul Mănăstirii Dobrița, județul Gorj
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale
» Premierul Tudose în prima sa vizită la Chişinău
» Românii aflaţi în zona cutremurului resimţit în Turcia şi Grecia pot solicita asistenţă consulară
» Suceava: Poliţist ucis în gara Burdujeni de un recidivist
» Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, reţinut pentru fapte de corupţie
» Cutremur puternic în Marea Egee. Două persoane au murit şi 200 au fost rănite

Publireportaj

» Achiziţie utilaje de construcţii în cadrul societăţii COSROM IMPEX SRL
» Anunţ de presă privind debutul proiectului „Dezvoltarea şi diversificarea activităţii World Trans Systems SRL prin renovarea, modernizarea hală de producţie şi prin achiziţionarea unei linii tehnologice pentru fabricarea tâmplăriei PVC cu geam termoizolant
» Oportunităţi de angajare pentru electricieni în Belgia şi Luxemburg

Local

» Marcel Tănasie lucrează lutul ca pe vremea dacilor
» A murit la 34 de ani, după ce a intrat cu maşina într-un şanţ

Dolj

» Doi bărbaţi au murit în maşina care îi luase la ocazie spre Craiova
» Cantece semite
» Agricultura pierde teren în comuna Cârcea
» Traditia ca produs turistic
» Accident mortal la Segarcea
» Dolj: Bărbat reţinut pentru contrabandă cu ţigări
» Dolj: Oboseala la volan face victime
» Un hoţ de acumulatori auto, reținut de polițiștii craioveni
» Cod Galben de caniculă în Dolj, Gorj, Mehedinţi şi alte şase judeţe
» Doljean reținut pentru incendierea unei locuințe
» UPDATE: Accident cu patru victime în Segarcea. Două persoane au murit
» Craiova: A treia etapă de dezinsecție pe domeniul public
» Locatari din blocurile 6, 7 şi 8 din Valea Roşie – spaima vecinilor
» Craiova parcărilor neterminate

Gorj

» Gorj: Accident cu o victimă, la Turceni
» Gorj: Persoane blocate în liftul de la Tribunal

Mehedinţi

» Mehedinţi: Transporta persoane deşi nu deţinea permis de conducere
» Incendiul din Parcul Naţional Domogled nu a fost încă lichidat

Vâlcea

» Vâlcea: S-au ales cu dosar penal după ce au furat o husă de laptop şi o geantă
» Vâlcea: Biciclist accidentat mortal în Băbeni
» Vâlcea: Lucrări pe DN7 şi DN64

Sport

» Fotbal / Mangia își ține elevii conectați la campionat
» Fotbal / Tiago Ferreira și Alex Mitriță, prezentați oficial. Marcel Popescu: Nu ne-am oprit din transferuri
» Alexandra Dulgheru este în sferturi la BRD Bucharest Open

Educatie

» Liceul din Cârcea renaște din propria cenușă?

Top