20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj ISU „Oltenia“ se dotează cu bărci pneumatice

ISU „Oltenia“ se dotează cu bărci pneumatice

-

Consiliul Județean (CJ) Dolj a aprobat în ședința ordinară de ieri repartizarea unei sume de 235.000 de lei din excedentul bugetar pe anul 2016 pentru câteva investiții la unitățile din subordine. Cea mai mare sumă, 156.000 de lei, a fost repartizată Spitalului Orășenesc „Așezămintele Brâncovenești“ din Dăbuleni pentru achiziționarea unui sistem de gastro/colonoscopie și a două monitoare de funcții vitale, aparate necesare diagnosticării și tratării în timp util a pacienților nedeplasabili.
Și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ a primit suma de 45.000 de lei pentru demolarea unui corp de clădire din strada 24 ianuarie nr. 4. Demolarea este necesară pentru a funcționaliza alt corp de clădire aflat la aceeași adresă, Casa Dianu, monument istoric administrat de bibliotecă. Aici va fi dezvoltat un proiect cu fonduri UE, intitulat „Muzeul Cărții și Exilului Românesc“. Alți 34.000 de lei au fost alocați Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“, pentru achiziționarea a patru bărci pneumatice. ISU a înregistrat în ultima perioadă numeroase solicitări de intervenții de salvare în apă, astfel încât achiziționarea unor astfel de bărci era necesară.

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.