27.4 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Program de vacanță judecătorească la instanțele din Craiova

Program de vacanță judecătorească la instanțele din Craiova

Reprezentanții Curții de Apel Craiova au făcut public ieri programul instanței în perioada vacanței judecătorești (17 iulie – 27 august). În această perioadă, atât activitatea de judecată, cât și activitatea compartimentelor auxiliare ale Curţii de Apel Craiova se va desfăşura după un anumit program. În primul rând, completele special constituite pentru perioada vacanţei vor soluţiona cauzele urgente sau cele care impun celeritate.
În materie penală, şedinţele de judecată se vor desfăşura în fiecare zi de marți și joi, începând cu ora 10.00, având ca stadiu procesual cauze directe și în apel, excepţie făcând ziua de marţi, 15 august, zi declarată sărbătoare legală. Ședințele din 15 august sunt reprogramate pentru 14 august, începând cu ora 10.00.
În materiile contencios administrativ și fiscal și civil, şedinţele de judecată se vor desfăşura în fiecare zi de marţi, începând cu ora 9.30, având ca stadiu procesual cauze directe, în apel și recurs. Ședințele programate pentru 15 august au fost reprogramate pentru 16 august, începând cu ora 9.30.
În schimb, activitatea compartimentelor arhivă și registratură este asigurată de personalul planificat săptămânal şi se desfăşoară între orele 8.00 – 16.00. Activitatea cu publicul se desfăşoară între orele 8.30 – 13.30. Cauzele care nu fac parte din categoria celor urgente sau care nu impun soluţionarea cu celeritate, dar care se depun la instanţă în timpul vacanței judecătoreşti, primesc dată certă în aceeaşi zi.
Și magistrații Judecătoriei Craiova și-au anunțat programul pe perioada vacanței judecătorești, care este mai lungă cu o zi (17 iulie – 28 august).
Programul de lucru cu publicul al arhivei se desfăşoară de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00. În acest interval se vor soluţiona doar cererile justiţiabililor care au caracter urgent (cum ar fi cereri de legalizare ale hotărârilor pronunţate în cauze cu caracter urgent) sau cereri formulate de justiţiabili din alte localităţi. Se asigură studiul dosarelor pentru dosarele al căror termen de judecată este stabilit în perioada vacanţei judecătoreşti ori pentru cauzele cu caracter urgent.
La Serviciul Arhivă se primesc şi se eliberează acte în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, între orele 9.00 – 12.00, iar la Serviciul Registratură se fac zilnic repartizări aleatorii ale acţiunilor sosite prin corespondenţă, precum şi ale acţiunilor primite de la justiţiabili.
La Tribunalul Dolj, pe perioada vacanței judecătorești, programul de lucru cu publicul al arhivei şi al registraturii se desfăşoară în zilele de luni, marţi şi joi, între orele 9.00 – 11.00. În perioada vacanței judecătorești se vor soluţiona doar cererile cu caracter urgent sau cereri formulate de justiţiabili din alte localităţi.

De asemenea, în această perioadă se va asigura studiul dosarelor pentru dosarele al căror termen de judecată este stabilit în perioada vacanţei judecătoreşti ori pentru cauzele cu caracter urgent.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doi adolescenţi, reţinuţi pentru terorism

Doi adolescenţi, suspectaţi că fac parte din...

ȘTIRI GdS

Giugea acuză PSD că a administrat prost Craiova

Şeful PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, a simţit nevoia să anunţe că Nicolae Giugea, candidatul liberalilor la primăria municipiului, beneficiază de...

Elon Musk cere spargerea Amazon: „Monopolurile sunt greșite”

CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a scris astăzi pe Twitter că e timpul ca gigantul în comerț online Amazon să fie...

Râmnicu Vâlcea: Asfaltări pe alei şi străzi din cartierul...

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, prin Direcţia Administrării Domeniului Public, a derulat în ultimele zile o campanie intensă de asfaltări şi marcaje rutiere...

Doi minori care făceau farse la telefon, reținuți pentru...

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism, după ce au ameninţat în mai multe rânduri cu detonarea unor dispozitive explozibile, au...

Cristiano Ronaldo, primul fotbalist miliardar din istorie (Forbes)

Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, a devenit primul fotbalist din istorie care a reuşit să strângă un miliard de...

Doi adolescenţi, reţinuţi pentru terorism

Doi adolescenţi, suspectaţi că fac parte din gruparea care anunţa amplasarea de bombe în diferite locuri sau reclama fapte nereale la Poliţie,...