15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcurența la titularizare: 82 de candidați pe un post de educatoare

Concurența la titularizare: 82 de candidați pe un post de educatoare

În județul Dolj, în competiția pentru posturile didactice  au rămas 754 de candidați
În județul Dolj, în competiția pentru posturile didactice au rămas 754 de candidați

Cadrele didactice cu statut de titulari și suplinitori au susținut ieri proba scrisă pentru ocuparea posturilor vacante din învățământul preuniversitar. În județul Dolj, pentru acest concurs au fost validați să participe 1.028 de candidați, dar dintre aceștia doar 754 au predat lucrările. Cea mai mare concurență a rămas la învățământul preșcolar, fiind 82 de candidați pe un post titularizabil.
Ieri s-a desfășurat evaluarea cadrelor didactice care vor să ocupe un nou post în învățământul preuniversitar doljean în anul școlar următor. Candidații au avut la dispoziție patru ore pentru a răspunde la cerințele de pe foaia de examen. În Dolj, peste 280 de candidați au renunțat la acest concurs. „În județul Dolj, din cei 1.028 de candidați validați după înscrieri pentru a susține concursul de ocupare a posturilor didactice, 177 nu s-au mai prezentat, iar 99 au depus cerere prin care au menționat că se retrag. Examenul s-a desfășurat în patru centre: la Colegiul Energetic, Colegiul Pedagogic «Ștefan Velovan», Colegiul Tehnic «C.D. Nenițescu» și Liceul Tehnologic «George Bibescu». De la aceste centre au fost preluate și transmise spre corectare 754 de lucrări“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună. În urma examenului, cea mai mare concurență a rămas pe posturile titularizabile de la învățământul preșcolar și primar. Astfel, pentru cele două posturi vacante de educatoare, din cei 264 de candidați înscriși inițial au rămas în concurs 164, concurența fiind de 82 de candidați pe loc. Și la învățători sunt două posturi și 76 de candidați rămași în concurs, din cei 105 înscriși inițial.
În Dolj, pentru anul școlar următor au fost scoase la concurs 36 de posturi titularizările, 260 de catedre pe perioadă determinată și alte 586 de fracțiuni de normă. Primele rezultate ale concursului se vor afișa pe 18 iulie. Candidații vor avea la dispoziție zilele de 18 și 19 iulie pentru a depune contestații. Prima ședință de repartizare publică pe posturi va fi pe 27 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS