15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoul primar al municipiului Târgu Jiu depune mâine jurământul

Noul primar al municipiului Târgu Jiu depune mâine jurământul

Marcel Romanescu, noul primar al municipiului Târgu Jiu
Marcel Romanescu, noul primar al municipiului Târgu Jiu

Primarul ales al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va depune mâine jurământul. Instanţa va valida rezultatul alegerilor parţiale pe 27 iunie, iar Consiliul Local Târgu Jiu a avut ieri ultima şedinţă ordinară cu viceprimarul Aurel Popescu la conducerea instituţiei. Marcel Romanescu a fost nevoit să aştepte după decizia Judecătoriei Târgu Jiu pentru a-şi intra în pâine, întrucât nu s-a reuşit modificarea termenului, astfel încât depunerea jurământului să fie programată tot pentru data de ieri, însă în cadrul unei şedinţe extraordinare. Reprezentanţii PNL nu au reuşit să îi convingă pe magistraţi să grăbească validarea rezultatului alegerilor parţiale, în urma cărora liberalul Marcel Romanescu a reuşit să câştige fotoliul de primar.

Un mandat mai scurt

În aşteptarea lui Marcel Romanescu la primărie, viceprimarul cu atribuţii de primar, social-democratul Aurel Popescu, a eliberat deja biroul edilului. Marcel Romanescu a reuşit să câştige fotoliul de primar la o diferenţă uriaşă de contracandidatul său, Aurel Popescu, respectiv peste 4.000 de voturi. Fotoliul de primar de Târgu Jiu a rămas liber după ce Florin Cârciumaru a optat pentru un mandat de senator în Parlamentul României. Marcel Romanescu va avea un mandat extrem de scurt în fruntea Primăriei Târgu Jiu. Anul acesta preia o instituţie cu un buget de investiţii deja aprobat. De asemenea, anul 2020 este unul electoral. Noul primar a declarat că va înfiinţa o serie de compartimente, între care cel mai important se va axa pe atragerea de fonduri europene. De asemenea, alt obiectiv este angajarea unui administrator public la Primăria Târgu Jiu.
Instalarea lui Marcel Romanescu este aşteptată cu nerăbdare şi de către autorităţile judeţene. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că ședința în care acționarii de la Pandurii urmau să decidă soarta sportului gorjean a fost amânată. Șeful Consiliului Judeţean Gorj a precizat că acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că este așteptat la discuții și noul primar al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care nu și-a intrat încă în atribuții. Astfel, Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj, a anunțat că spre sfârșitul acestei săptămâni, după ce primarul din Târgu Jiu va depune jurământul și va fi instalat în funcție, la Clubul de fotbal Pandurii va fi convocată o ședință de lucru. „Am aşteptat să fie instalat şi primarul ales. Avem de luat câteva decizii importante. Baza sportivă aparţine primăriei, primăria este asociat la club. Este important să luăm împreună toate deciziile care ţin de activitatea sportivă“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS