Acasă Local Dolj Un poliţist craiovean a murit la mare, în timp ce se afla...

Un poliţist craiovean a murit la mare, în timp ce se afla în concediu

-

 Tânărul care a murit înecat avea 27 de ani şi era poliţist (Foto: news.ro)
Tânărul care a murit înecat avea 27 de ani şi era poliţist (Foto: news.ro)

Un tânăr poliţist, de 27 de ani, originar din Craiova, a murit luni, la mare, chiar în timpul concediului pe care şi-l petrecea alături de iubita sa. Georgian Cazacu devenise ofiţer de poliţie în urmă cu cinci ani, iar imediat după ce a terminat Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti, tânărul a fost repartizat la Postul de Poliţie Drăgăneşti-Olt, acolo unde lucra şi acum. În urmă cu câteva zile şi-a luat concediu şi a plecat la mare alături de iubita lui, procuror în judeţul Dolj. Cei doi erau cazaţi la Mamaia, iar luni, 19 iunie, au mers în staţiunea Eforie Nord. La un moment dat, bărbatul a intrat în apă pentru o baie, însă şi-a găsit sfârşitul în valurile mării, nemaiputând să iasă la suprafaţă din cauza curenţilor puternici. În jurul orei 18.30, un martor a apelat numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că o persoană se află în larg, în zona Steaua de Mare din Eforie Nord. O ambarcațiune a SMURD a intervenit la faţa locului şi a reușit să îl scoată pe Georgian din apă și să îl aducă la țărm. Echipajul de la punctul temporar Eforie a acordat primul ajutor persoanei înecate până la sosirea unei salvări de la Serviciul Județean de Ambulanţă Constanța. În ciuda manevrelor de resuscitare, tânărul polițist nu a mai putut fi salvat, iar medicii au declarat decesul. „Poliţistul îşi desfăşura activitatea în Drăgăneşti-Olt, era ofiţer. Acesta terminase Academia de Poliţie în promoţia 2012. Nu a avut niciodată nici o problemă la locul de muncă. Era un bun poliţist“, au declarat reprezentanţii IPJ Olt. Georgian Cazacu îşi dorea să se transfere cu serviciul la un post de poliţie din judeţul Dolj pentru a fi mai aproape de iubita sa şi chiar depusese o cerere pentru a fi repartizat. Primarul din Drăgăneşti-Olt a spus despre tânărul poliţist că era foarte liniştit. „Nu îl cunosc foarte bine, am avut doar relaţii profesionale. Însă era un om care îşi vedea de treaba şi de meseria lui. Din câte ştiu, locuia la Craiova, iar la Drăgăneşti venea când era de serviciu“, a declarat Pantelie Rotaru, primarul localităţii. În zona în care s-a înecat Georgian erau curenţi puternici. Medicii de la SMURD interveniseră, cu doar puţin timp înainte, să salveze alt tânăr, de 18 ani, din Ialomiţa, înghiţit de mare. Băiatul de 18 ani a fost resuscitat de medici şi readus la viaţă, dar Georgian nu a avut acelaşi noroc.
Vara trecută, un val de tragedii a avut loc la Marea Neagră. 34 de oameni s-au înecat, iar alţi 100 au fost salvaţi în ultimul moment din apele mării, în timp ce se aflau în vacanţă. Cu toţii au ajuns în această situaţie pentru că s-au aventurat în larg, fără să fie conştienţi de forţa curenţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.