Acasă Local Gorj Gorjul este restanţier la eliberarea titlurilor de proprietate

Gorjul este restanţier la eliberarea titlurilor de proprietate

-

Judeţul Gorj continuă să rămână restanţier la capitolul eliberare titluri de proprietate. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu (foto) a împlinit două luni de la instalarea în funcţie, ocazie cu care a făcut bilanţul activităţii din această perioadă. Florescu a precizat că a avut timp să se întâlnească în cele două luni cu toţii şefii de servicii publice deconcentrate. Problemele identificate în urma discuţiilor vizează lipsa de personal în majoritatea direcţiilor publice. Prefectul de Gorj îşi doreşte o colaborare cât mai bună între instituţii. „Au trecut două luni şi am reuşit să stau de vorbă cu toţi şefii şi directorii de servicii publice deconcentrate. Există o relaţie de colaborare care poate să fie una mult mai bună. Sunt două teme generale care se pot desprinde în urma discuţiilor. Este vorba de lipsa de personal în desfăşurarea activităţii de zi cu zi şi nevoia unei colaborări mult mai bune între diferite servicii“, a spus Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

Greu cu fondul funciar

Potrivit prefectului de Gorj, între preocupările sale se află rezolvarea problemelor legate de fondul funciar. De asemenea, se doreşte o grăbire a eliberării titlurilor de proprietate către cetăţeni. Ciprian Florescu a admis faptul că judeţul Gorj nu stă bine la acest capitol şi şi-a propus să facă demersurile necesare şi să identifice soluţiile pentru ca numărul titlurilor de proprietate înmânate cetăţenilor să crească în perioada imediat următoare. Prefectul de Gorj a cerut recent la nivel central lămuriri în ceea ce priveşte modul de aplicare a legilor fondului funciar. „Nu este cazul să mai vorbim că avem restanţe la eliberarea titlurilor de proprietate. Este o problemă care trenează de ani buni şi trebuie să recunoaştem faptul că suntem restanţieri la acest capitol. Am purtat discuţii la nivel central în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei fondului funciar şi trebuie să venim cu acele soluţii care să grăbească procesul de eliberare a titlurilor de proprietate“, a mai declarat Ciprian Florescu. Cu toate acestea, sunt mii de procese pe rolul instanţelor de judecată care vizează titluri de proprietate deja eliberate.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

Poliştii au instituit măsuri asigurătorii de peste 3.400.000 de lei

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 15 percheziții. Oamenii legii au instituit măsuri...