8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul primar din Slatina, judecat la Tribunalul Mehedinți

Fostul primar din Slatina, judecat la Tribunalul Mehedinți

Curtea de Apel Craiova a dispus, ieri, printr-o hotărâre definitivă, că poate începe procesul  în care Prina este acuzat de instigare la abuz în serviciu
Curtea de Apel Craiova a dispus, ieri, printr-o hotărâre definitivă, că poate începe procesul
în care Prina este acuzat de instigare la abuz în serviciu

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, ieri, că Tribunalul Mehedinți poate începe judecarea dosarului în care Minel Prina, fost primar al Slatinei, este acuzat că l-a ajutat pe soțul unei judecătoare să pună mâna pe un teren din municipiu. Alături de Prina, au fost deferite justiției două funcționare din cadrul Primăriei Slatina, un expert tehnic, dar și soțul fostei președinte a Tribunalului Olt, condamnată la opt ani de pușcărie într-un dosar de luare de mită și spălare de bani.

Procurorii DNA din Craiova anunțau, în octombrie 2016, trimiterea în judecată într-un alt dosar de corupție a fostului primar al municipiului Slatina, Minel Prina.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul lunii iunie 2011, Minel Prina, care era pe atunci administrator public al municipiului Slatina, a intervenit pe lângă Mirela Pătru, director executiv adjunct al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, ca să-l ajute pe inculpatul Severus Marinescu să pună mâna pe un teren din Slatina.
„Inculpata (Mirela Pătru – n.r.) a identificat terenul, a extras din acesta o suprafață de 600 mp pentru care a dispus formalitățile necesare includerii în inventarul bunurilor proprietate privată a municipiului Slatina, a organizat procedurile de inventariere și de vânzare a terenului, implicându-se chiar în a impune expertului evaluator Beznea Gheorghe prețul minim de pornire al licitației, știind că acesta nu va fi depășit cu prilejul adjudecării“, au precizat procurorii anticorupție. Documentele cu pricina au fost semnate de o altă inculpată, Andronia Stana, directorul executiv al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat. Mai mult decât atât, cele două inculpate au făcut parte și din comisa de evaluare a ofertelor, „acestea refuzând să constate că ofertele depuse de cei doi ofertanți, Marinescu Severus și un apropiat al acestuia, conțin informații evidente din care rezulta că se acționează în mod clar pentru denaturarea licitației și asigurarea cumpărării terenului la un preț cât mai mic“, au mai reținut anchetatorii craioveni. În final, Severus Marinescu a cumpărat terenul cu suma de 9.300 de euro, față de 32.700 de euro cât ar fi fost valoarea reală, licitația publică fiind organizată doar pentru o aparență de legalitate, câștigătorul fiind cunoscut dinainte.

Dosar strămutat la Tribunalul Mehedinți

Mai trebuie spus că, în timpul anchetei penale, Tribunalul Olt a dispus ca terenul în suprafață de 600 mp să revină în proprietatea municipiului Slatina, așa că Primăria Slatina nu s-a mai constituit parte civilă în dosarul penal.
În octombrie, anul trecut, dosarul de corupție privindu-i pe inculpații Minel Prina, Mirela Pătru, Andronia Stana, Gheorghe Beznea și Severus Marinescu a fost întregistrat pe rolul Tribunalului Olt. Ulterior, în ianuarie, anul acesta, Curtea de Apel Craiova a dispus strămutarea dosarului la Tribunalul Mehedinți, instanță care a dispus, pe 21 martie, începerea procesului penal.
Inculpații au formulat contestație împotriva acestei decizii, iar ieri, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat. Judecătorii craioveni au respins ca nefondate acțiunile inculpaților, așa că Tribunalul Mehedinți poate începe judecarea acestora.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS