Acasă Local Gorj Turişti polonezi pe Transalpina cu autoturisme de epocă

Turişti polonezi pe Transalpina cu autoturisme de epocă

-

Şoseaua Transalpina reprezintă un magnet pentru turiştii din Europa
Şoseaua Transalpina reprezintă un magnet pentru turiştii din Europa

Consiliul Judeţean Gorj şi primăria se pregătesc să primească la Târgu Jiu câțiva turişti polonezi, care vor călători în mai multe zone ale ţării cu autoturisme de epocă. Acțiunea face parte din Proiectul „Go Romania“ și a fost lansat în contextul demersurilor pentru promovarea turismului românesc la nivelul societății polone, fiind organizat de Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România. Potrivit lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, la Târgu Jiu, delegația polonă va ajunge pe 30 iunie, autoritățile locale și județene sperând să promoveze cu succes cu această ocazie principalele obiective turistice din Gorj. „Pe 30 iunie şi 1 iulie o să avem un grup de turişti polonezi cu maşini de epocă. Ei fac o promovare a municipiului Târgu Jiu şi a şoselei Transalpina. Este o oportunitate pentru noi să venim cu pachete turistice şi avem toată deschiderea pentru turiştii polonezi care pot alege Gorjul şi Rânca sau Transalpina pentru vacanţe în următorii ani. Avem ce să le oferim“, a declarat Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Numărul turiştilor este în creştere la nivelul unităţilor de cazare din Gorj

Este de amintit că Direcţia de Statistică a realizat o situaţie comparativă a numărului de turişti din luna martie a anului trecut, respectiv luna martie a anului 2017. În luna martie 2017, în structurile de cazare turistică existente în judeţul Gorj s-au înregistrat 5.184 de sosiri ale turiştilor (fiind în creştere cu 13,2% faţă de martie 2016), cu un total de 9.118 înnoptări ale turiştilor (+29,3%), rezultând un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 13,4%. Pe tipuri de structuri de primire turistică, din numărul total al sosirilor, 44,7% au fost în hoteluri, 11,3% în moteluri, 1,2% în vile turistice, 20,1% în pensiuni turistice, 13,5% în pensiuni agroturistice şi 9,2% în alte structuri de primire turistică, iar din numărul total al înnoptărilor, 40,4% au fost în hoteluri, 12,5% în moteluri, 1,2 în vile turistice, 23,0% în pensiuni turistice, 15,2% în pensiuni agroturistice şi 7,6% în alte structuri de primire turistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima centrală nucleară din Elveţia a fost deconectată

În 2017 cetăţenii din Elveţia s-au pronunţat în cadrul unui referendum pentru ieşirea din reţeaua nucleară. Acum, la Mühleberg, a fost deconectată...

Primarul din Poiana Mare a pierdut procesul cu ANI

Magistraţii de la Curtea Supremă au hotărât, miercuri, să admită recursul Agenţiei de Integritate în procesul intentat de Marin Vintilă, edilul din Poiana Mare.