17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn singur beneficiar al subvenţiei pentru cultivarea de tomate

Un singur beneficiar al subvenţiei pentru cultivarea de tomate

Cultivarea tomatelor aduce beneficii
Cultivarea tomatelor aduce beneficii

O cultivatoare de tomate din judeţul Gorj îşi primeşte subvenţia de 3.000 de euro pentru că a reuşit să producă şi să valorifice două tone de tomate. Munca fermierilor din Gorj începe să dea roade. Este vorba de agricultorii care s-au înscris în programul guvernamental prin care se acordă subvenţii cultivatorilor de tomate. Subvenţia este de 3.000 de euro pentru o cantitate de două tone de tomate produse şi livrate. În cadrul programului derulat la nivel local de Direcţia pentru Agricultură Gorj, s-au înscris, în total, 39 de producători de tomate. Până în prezent, o cultivatoare din Turceni a reuşit să producă şi să valorifice cantitatea de două tone, minimul necesar pentru a beneficia de subvenţia acordată de stat. Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj, a declarat că femeia a valorificat producţia de tomate de acasă, iar acum trebuie să prezinte documentele doveditoare la Direcţia pentru Agricultură. În maximum două săptămâni subvenţia de 3.000 de euro va intra în contul beneficiarei.

Încă doi fermieri

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, Dan Tănăsescu, a mai declarat că la nivelul judeţului mai sunt doi producători agricoli înscrişi în programul de acordare a subvenţiei de 3.000 de euro pentru producătorii de tomate. Este vorba de un fermier din Stăneşti şi altul din Romaneşti. Unul dintre ei are o firmă, iar celălalt vinde tomatele de acasă. Potrivit lui Tănăsescu, agricultorii susţin că nu au ştiut de programul de acordare a subvenţiei şi au cultivat soiuri diferite de tomate, care se coc în perioade diferite. „Mai avem doi producători, unul din Stăneşti şi unul din Romaneşti. Sperăm să avem şi noi trei producători în prima etapă. Unul spunea că nu a ştiut de program şi apucase să planteze mai multe soiuri, care au perioade diferite de coacere, dar cumulat se va ajunge la două tone. Rămâne să vedem ce producţii vor realiza ceilalţi producători incluşi în program“, a declarat Dan Tănăsescu.

Nu mai primesc şorţ

Cultivatorii de tomate înscrişi în programul de acordare a subvenţiei nu vor mai primi şorţuri de identificare, aşa cum se anunţase iniţial. Dan Tănăsescu a menţionat că acestea vor fi înlocuite cu plăcuţe de identificare. Plăcuţele vor fi afişate în zonele în care fermierii îşi comercializează roşiile. „Cei care ies pe piaţă trebuie să poarte acele elemente de identificare. Se vorbea de un şorţ cu elemente de identificare. Din diferite motive, s-a renunţat la şorţ. Vor avea plăcuţe de identificare pe masă, acolo unde vând. Sunt plăcuţe cu cifre. Vor fi plastifiate și vor avea inscripționate datele de identificare ale producătorului. Este vorba de cifre, nu de nume. Sunt datele din baza noastră de date, în funcţie de ordinea înscrierii în registrul pentru acordarea subvenţiilor“, a mai spus Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS