9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițist doljean, cercetat după ce a scos la vânzare o bombă

Polițist doljean, cercetat după ce a scos la vânzare o bombă

În anunțul postat pe internet, agentul de poliție a cerut 5.000 de lei pentru o bombă din al doilea război mondial (Foto: captura olx)
În anunțul postat pe internet, agentul de poliție a cerut 5.000 de lei pentru o bombă din al doilea război mondial (Foto: captura olx)

Un agent din cadrul Postului de Poliție Coțofenii din Faţă este cercetat pentru încălcarea legii privind regimul armelor şi al muniţiilor, după ce a postat pe internet un anunț privind vânzarea unei bombe din Al Doilea Război Mondial. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 31 mai, un pescar a sunat la 112 și a anunțat că a găsit pe malul Jiului un obiect metalic care părea a fi o bombă.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situa­ții de Urgență Dolj, la fața locului a fost trimisă o echipă de pirotehniști, care a constatat că este vorba de o bombă din Al Doilea Război Mondial. „Proiectilul a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii. Echipa pirotehnică a stabilit că obiectul descoperit este o bombă aruncător, de calibru 82 mm“, au explicat pompierii doljeni. La fața locului a mers și ajutorul șefului de post din comuna Coțofenii din Faţă, care, din câte se pare, a fotografiat proiectilul cu telefonul mobil. Ulterior, agentul a postat pe o pagină de internet un anunț de vânzare a bombei, preţul fiind de 5.000 de lei, negociabil.
După apariția anunțului, oamenii legii s-au autosesizat și au reușit să afle destul de ușor cine postase anunțul, pentru că agentul folosise contul său de pe o pagină de socializare pentru a se loga la pagina de vânzări online.
Cercetările au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care urmează să stabilească dacă agentul de poliție a încălcat sau nu legea privind regimul armelor şi al muniţiilor. Cert este că bomba cu pricina nu a fost niciodată în posesia polițistului, ci numai o fotografie a ei. De altfel, în fața anchetatorilor, polițistul a explicat că totul nu a fost decât o glumă.Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că nu pot oferi nici un fel de informații privind acest caz, ancheta fiind preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. De altfel, abia după încheierea anchetei penale, agentul de poliție va putea fi cercetat disciplinar pentru gluma sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS