14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevi din Slatina au excelat la Concursul național de robotică

Elevi din Slatina au excelat la Concursul național de robotică

Concursul național de robotică, desfășurat pe categorii de vârstă, a avut loc duminică, 11 iunie, la București. Din Slatina, un oraș în care nu există chiar o tradiție în domeniul roboticii, au participat cinci echipaje. Două dintre acestea s-au întors cu locurile II, în condițiile în care au concurat cu elevi antrenați în cluburi specializate și susținuți financiar.
Vlad Coneschi – clasa a VII-a, Robert Vădăstreanu – clasa a VIII-a și Gabriel Constantinescu – clasa a VIII-a, elevii care au reprezentat România anul trecut la etapa internațională a concursului, desfășurată în India, au obținut în acest an locul II.
Andrei Vlad – clasa a IV-a, Ștefan Tudosie – clasa a V-a și Radu Marincea – clasa a V-a sunt elevii care au format un echipaj pentru prima dată participant la o competiție de un asemenea nivel. Toți elevii sunt însă foarte talentați și cu rezultate de excepție la matematică și informatică, adunând până în prezent zeci de diplome, premii și trofee. Cu toții sunt elevi ai Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, pe care au reprezentat-o, de fiecare dată, onorabil și la olimpiadele și concursurile școlare. Robert Vădăstreanu și Vlad Coneschi sunt premiați la olimpiadele naționale de matematică și informatică, Vlad Coneschi fiind calificat în lotul național de juniori la matematică, Ștefan Tudosie s-a calificat la etapa națională a olimpiadei de informatică, Andrei Vlad a ocupat locul I la olimpiada de matematică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS