7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a urcat băut la volan și a proiectat o mașină parcată într-un pieton

S-a urcat băut la volan și a proiectat o mașină parcată într-un pieton

O femeie a fost grav rănită în urma accidentului provocat de craioveanul de 33 de ani
O femeie a fost grav rănită în urma accidentului provocat de craioveanul de 33 de ani

Un craiovean, de 33 de ani, s-a ales, ieri, cu un dosar penal pentru comiterea a trei infracțiuni, fiind acuzat că s-a urcat băut la volan, a accidentat grav un pieton, după care a fugit de la locul faptei. În ultima perioadă, alți trei șoferi au ajuns în arest pentru comiterea unor fapte asemănătoare.
Potrivit repre­zen­tan­ților Inspectoratului de­ Poliție al Județului (IPJ) Dolj, duminică dimineață, în jurul orei 6.00, craioveanul Adrian Dincă, de 33 de ani, care conducea un Peugeot pe strada Ștefan cel Mare din municipiu, „pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un autoturism Toyota ce se afla staționat pe partea stângă a sensului de mers“.
În urma impactului, autoturismul Toyota a fost proiectat pe trotuar, unde a lovit și rănit grav o femeie de 37 de ani, din Craiova. După producerea accidentului, șoferul și-a abandonat mașina avariată la locul accidentului și a părăsit locul faptei.


Oamenii legii au precizat că șoferul a fost depistat pe Calea Severinului, de unde a fost ridicat și dus la Biroul Rutier pentru a fi audiat. Craioveanul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii doljeni au mai explicat că pe numele bărbatulu a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Duminică, șoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie propus pentru arestare preventivă.

Șoferi arestați preventiv

În ultima perioadă, alți trei șoferi au fost arestați după ce s-au urcat la volan cu permisul suspendat ori băuți, doi dintre ei fiind acuzați și că au ucis două persoane și au părăsit locul accidentului.
Astfel, pe 6 februarie, Florin Piciu, de 25 de ani, din comuna doljeană Moțăței, a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Băilești. Tânărul, care a fost acuzat că s-a urcat la volan deși avea permisul suspendat, a ucis o femeie și a părăsit locul accidentului, a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. În urma cercetărilor făcute de polițiștii doljeni, s-a stabilit că Florin Piciu, care conducea un autoturism Opel, „pe fondul vitezei neregulamentare“, a accidentat-o mortal pe Constanța Coman, de 69 de ani, din Galicea Mare, care mergea pe marginea șoselei. După ce a lovit femeia de 69 de ani, Opelul s-a răsturnat în afara drumului, iar șoferul a reușit să iasă din mașină și a fugit de la locul accidentului. Oamenii legii au mai stabilit că șoferul de 25 de ani avea permisul suspendat. Ulterior, bărbatul a fost pus sub control judiciar, iar la sfârșitul lunii martie a și fost trimis în judecată.
Tot la sfârșitul lunii martie, în arestul IPJ Dolj a ajuns și Mihai Stănia, de 43 de ani, din Craiova, acesta fiind acuzat că a condus băut, cu permisul suspendat, și a fugit de polițiștii de la Rutieră. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,83mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe 6 iunie, Judecătoria Craiova a hotărât să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele craioveanului de 43 de ani.
Pe 6 iunie, Judecătoria Craiova a emis un mandat de arestare pe numele unui tânăr de 19 ani, din Tâmburești, comuna Rojiște, acuzat de comiterea a nu mai puțin de cinci infracțiuni prevăzute de Codul Rutier. Tânărul este acuzat că s-a urcat la volan, deși era băut și avea permisul suspendat, și a provocat un accident în urma căruia un băiat de 18 ani a murit, după care a fugit de la locul faptei. Este vorba de Ovidiu Cristian Rotaru, care a contestat hotărârea Judecătoriei Craiova la Tribunalul Dolj, instanță ce se va pronunța astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS