22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNisipașiu face zece ani de închisoare pentru tentativă de omor

Nisipașiu face zece ani de închisoare pentru tentativă de omor

Craioveanul Nisipașiu a fost extrădat din Italia în ianuarie, anul trecut (Foto: Arhiva GdS)
Craioveanul Nisipașiu a fost extrădat din Italia în ianuarie, anul trecut (Foto: Arhiva GdS)

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să-l condamne definitiv la zece ani de închisoare pe craioveanul Florin Nisipașiu, acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, de la tentativă de omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice, la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Craioveanul Florin Cristian Nisipaşiu, de 30 de ani, a fost acuzat că, în iunie 2015, în urma unui scandal izbucnit într-un bar de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova, a înjunghiat de mai multe ori un bărbat de aceeași vârstă.
Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2015, în jurul orei 3.30, craioveanul Cosmin Ştefan, doi fraţi ai săi şi mai mulți prieteni au mers într-un club de pe bulevardul Nicolae Titulescu. Acolo era şi Nisipaşiu, care a venit la masa lor şi a început să-i reproşeze lui Cosmin Ştefan că i-a făcut avansuri unei prietene de-ale lui. Discuţiile au continuat, iar Ştefan a spus la un moment dat că el şi fraţii lui nu sunt sclavii nimănui, după care a urmat o altercație.
„Riposta verbală a persoanei vătămate l-a deranjat probabil pe inculpat, care a devenit agresiv şi l-a lovit pe Ştefan Cosmin de două ori cu palma peste faţă, iar apoi cu un cuţit în zona obrazului stâng şi în mâna dreaptă. În urma loviturilor primite, persoana vătămată s-a dezechilibrat şi s-a aplecat către masă, timp în care a fost înjunghiată de inculpat cu cuţitul în zona hemitoracelui stâng şi hemitoracelui drept“, au reținut procurorii doljeni. Ulterior, Cosmin Ștefan a fugit către supermarketul Billa, de unde a luat un taxi și a mers la Spitalul de Urgență Craiova. În urma anchetei s-a mai stabilit că Nisipașiu a tras mai multe focuri cu un pistol cu bile de cauciuc în direcția fraților lui Ștefan Cosmin.
Agresorul nu a fost găsit de polițiștii craioveni, iar la începutul lunii august 2015, în baza unui mandat de arestare preventivă emis de instanță, a fost dat în urmărire internaţională.

Condamnat definitiv la zece ani de închisoare

În octombrie, același an, procurorii doljeni au hotărât să-l trimită în judecată în lipsă pe Nisipașiu, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Ulterior, la începutul lunii noiembrie, Florin Cristian Nisipaşiu a fost prins în Italia, iar în ianuarie 2016 a fost extrădat. Pe 16 ianuarie, Tribunalul Dolj a confirmat arestarea preventivă a inculpatului, care de atunci nu a mai ieșit din arest.
În iulie, anul trecut, inculpatul a fost găsit vinovat și condamnat la 10 ani și opt luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tulburarea ordinii și liniștii publice și port de armă fără drept.
A urmat apelul, iar joi, pe 8 iunie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Inculpatul a fost achitat pentru infracțiunile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și port de armă fără drept, iar pentru celelalte infracțiuni a primit o pedeapsă totală de zece ani de închisoare. Din pedeapsa primită se scade perioada în care inculpatul a fost arestat preventiv, de pe 19 noiembrie 2015 și până pe 8 iunie 2017.
Mai trebuie spus că, în ultimii ani, același Florin Cristian Nisipașiu a fost implicat în mai multe scandaluri, fiind condamnat în două dosare penale la câte doi ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS