11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSprijin pentru promovarea internaţională a Transalpinei

Sprijin pentru promovarea internaţională a Transalpinei

Proprietarii de cabane şi pensiuni din Rânca au solicitat sprijin din partea Ministerului Turismului pentru promovarea Transalpinei la nivel internaţional. Ministrul turismului, Mircea Dobre, a vizitat recent Transalpina şi s-a declarat impresionat de cea mai înaltă şosea din ţară. Cabanierii şi concesionarii din Rânca i-au cerut ministrului să se implice activ în promovarea Transalpinei, pe plan european, şi nu numai. Este vorba de cel mai nou brand turistic din Gorj, Oltenia şi din România. Transalpina atrage zeci de mii de turişti chiar sute de mii de-a lungul sezonului estival şi de toamnă. Cabanierii au cerut şi fonduri pentru dezvoltarea staţiunii montane Rânca, încă deficitară la anumite capitole de infrastructură.
Cabanierii şi concesionarii din Rânca i-au relatat ministrului turismului situaţia actuală a staţiunii. Aceasta este declarată pe jumătate staţiune de interes local. Este vorba de zona administrată de Primăria din Baia de Fier. De asemenea, Primăria Novaci lucrează la documentaţie pentru ca partea administrată de aceasta să fie declarată staţiune turistică de interes naţional. Ministerul a fost solicitat să se implice în dezvoltarea unitară a zonei Rânca, în punerea în valoare a zonei montane din nordul judeţului Gorj, precum şi în valorificarea la potenţialul maxim a şoselei Transalpina. Aceasta este tranzitată, an de an, de sute de motociclişti din afara ţării. Şi cicliştii preferă să se antreneze pe Transalpina.

Parțial închisă în weekend

Reprezentanții Secţiei Naționale de Drumuri Târgu Jiu au anunţat că traficul pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, va fi restricționat în acest weekend. Șoseaua va fi închisă sâmbătă, în intervalul orar 8.00-13.00, după care va fi redeschisă până la ora 14.00 și se va închide iar până la ora 19.00. De asemenea, DN 67C Novaci-Rânca va fi închis duminică, de la ora 8.00 până la 12.30, după care va rămâne deschis până la 13.30. Apoi, se va închide din nou până la 19.00. Participanții la trafic au fost informați în legătură cu restricţiile prin panouri aplicate la intrarea pe șosea. Potrivit reprezentanţilor Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, motivul închiderii traficului rutier pe Transalpina este legat de organizarea în zilele de 10 şi 11 iunie a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, „Cupa Gorjului – Acasă la Brâncuşi“, Rânca 2017.
Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2017 reprezintă cea de-a treia etapă din competiţia naţională. Aceasta este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, Clubul Autocorex şi Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS). La Campionatul Naţional de Viteză în Coastă de la Rânca vor fi acceptate în concurs, la diferite categorii, un număr total de 100 de automobile. Comandamentul şi secretariatul competiţiei vor fi găzduite de Centrul de Informare Turistică din faţa Primăriei Novaci. Startul în cursă va fi dat la kilometrul 17 şi sosirea va fi la kilometrul 22. Lungimea totală a traseului este de 5,025 kilometri, panta maximă fiind de 12%, iar diferenţa de nivel de 342 de metri. Vor fi organizate puncte pentru realizarea verificării tehnice iniţiale, parcuri de service, parcuri auxiliare şi un centru de presă. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, la Casa de Cultură Novaci, urmată de conferinţa de presă cu toţi câştigătorii, programată la Primaria Oraşului Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS