14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Țuglui îşi execută silit fostul primar

Primăria Țuglui îşi execută silit fostul primar

În februarie 2016, fostul edil din comuna doljeană Țuglui a fost condmanat la trei ani  de închisoare cu executare
În februarie 2016, fostul edil din comuna doljeană Țuglui a fost condmanat la trei ani de închisoare cu executare

Condamnat la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat că a prejudiciat bugetul comunei cu aproximativ 400.000 de lei, fostul primar al comunei Țuglui este executat silit de actualul primar.

Fostul edil din comuna doljeană Țuglui, Paulică Neagoe, a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în iulie 2013, că a cumpărat din bugetul Primăriei Ţuglui diverse bunuri la preţuri supraevaluate, prejudiciul fiind estimat la peste 400.000 de lei.
Din cercetările făcute de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj s-a stabilit că, între anii 2008-2012, Paulică Neagoe, care a câştigat un nou mandat de primar al comunei în 2012, a achiziţionat direct diverse produse şi a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată. Era vorba de pichete PSI, coşuri de gunoi, tobogane şi balansoare pentru mai multe locuri de joacă, unele construite în câmp, dar şi bănci ori indicatoare rutiere. În urma anchetei s-a stabilit că preţurile bunurilor achiziţionate de primar au depăşit cu mult preţurile pieţei la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 de lei. După ce au comparat bunurile cumpărate de Primăria Ţuglui cu preţurile pieţei, anchetatorii au stabilit că acestea ar fi costat numai 390.800 de lei, iar prejudiciul adus bugetului comunei a fost de 425.000 de lei, bani care au intrat în buzunarele unor romi din Drăgăneşti-Olt şi Potcoava, judeţul Olt. Asta pentru că bunurile au fost cumpărate de Primăria Ţuglui de la COMAT PRESCON SRL şi TOTAL TEHNO COMPANY SRL, administrate de Iulian Mihai, de la TOTAL VAS MULER SRL Potcoava, administrată de Radu Zaga, de la PEHART INSTAL SRL din Drăgăneşti-Olt, administrată de Constantin Coman, dar şi de la SC MIHLUC & RADU FAMILY SRL din Băileşti, administrată de Luciana Mihai, fiica lui Iulian Mihai..

Fostul edil din Țuglui, trei ani cu executare

În august 2013, procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați, care au fost condamnați definitiv în februarie, anul trecut.
Paulică Neagoe a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, iar Iulian Mihai a primit o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, tot cu executare. Din pedepsele celor doi se scade perioada în care au fost arestați preventiv, de pe 19 iulie 2013 până pe 7 noiembrie 2013. În schimb, Radu Zaga și Luciana Mihai au fost condamnați la doi ani și opt luni de închisoare, însă cu suspendare, iar Constantin Coman a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei. Instanța a admis acțiunea civilă a Primăriei Țuglui și i-a obligat pe inculpații Paulică Neagoe, Iulian Mihai și Radu Zaga să achite comunei suma totală de 112.712 lei, restul prejudiciului fiind achitat în timpul judecății.
Pe data de 12 februarie 2016, Paulică Neagoe a fost încarcerat în baza mandatului emis de instanță. A stat după gratii până la sfârșitul lunii septembrie 2016, când a fost eliberat condiționat printr-o hotărâre a Judecătoriei Găești.
Luna trecută, un executor judecătoresc a cerut și obținut în instanță executarea silită a lui Paulică Neagoe și a lui Iulian Mihai, care nu au achitat încă tot prejudiciul. „Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de sentinţa penală nr. 2093 din data de 04.06.2015 în dosarul nr. 27966/215/2013, privind pe creditoarea UAT Țuglui, prin primar Totoroaţă Marin, şi debitorii Mihai Iulian şi Neagoe Paulică. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.
Marin Totoroaţă, actualul edil al comune Țuglui, a precizat pentru GdS că Paulică Neagoe, Iulian Mihai și Radu Zaga mai au de achitat aproximativ 70.000 de lei din prejudiciul stabilit de instanța de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS