12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Asociația Vasiliada lansează campania socială „Să crești mare!”

Craiova: Asociația Vasiliada lansează campania socială „Să crești mare!”

Asociația  Vasiliada lansează o noua campanie socială în beneficiul copiiilor care provin din familii aflate în dificultăți. Campania „Să crești mare!” se va derula în perioada iunie-septembrie 2017 și își propune să promoveze educația pentru viață independentă a copiilor din grupuri sociale vulnerabile, precum și rolul familiei în dezvoltarea emoțională a acestora.
Evenimentul de lansare al campaniei va avea loc pe 1 Iunie, cand peste 150 de copii din centrele sociale ale Asociației Vasiliada vor realiza un impresionant desen pe asfaltul Velodromului din parcul Nicolae Romanescu din Craiova, începand cu ora 12.00.
Campaniei inițiate de Asociația Vasiliada  se va alătura și Inspectoratul Școlar Județean Dolj care va susține, prin intermediul profesorilor de Religie, organizarea unei colecte de cărti de povești, sub genericul „Dar de Poveste”.
Cartile colectate vor fi donate copiilor din mai multe comunități rurale defavorizate, în cadrul unor ateliere educative, organizate în perioada verii.
De asemenea, asistenții sociali și psihologii Asociatiei Vasiliada vor desfasura sesiuni de consiliere cu parinții în vederea conștientizării acestora cu privire la importanța relației pe care o dezvoltă cu copiii în perspectiva unei creșteri armonioase a acestora.
Prin intermediul acestei campanii, Asociația Vasiliada își propune să implice în atelierele educative peste 300 de copii din mediul rural și să consilieze cel putin 100 de părinți.
În derularea campaniei, Asociația Vasiliada se bazează pe parteneriatul cu numeroase instituții precum Arhiepiscopia Craiovei, Secția de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, TVR Craiova, Radio Oltenia Craiova.
În luna iunie, Asociația Vasiliada împlinește 16 ani de activitate în folosul persoanelor defavorizate din Sud-Vestul Olteniei.
În cei 16 ani de activitate social-filantropică, Asociația Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative instituții de caritate din Oltenia, dezvoltând proiecte sociale pentru diferite categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, tineri cu dizabilități sau persoane fără un loc de muncă. În anul 2016, Asociația Vasiliada a primit premiul pentru „Instituția Anului” în domeniul asistenței sociale din România, în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS