16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSezonul furturilor din locuințe

Sezonul furturilor din locuințe

Polițiștii de la Secția 6 Craiova, însoțiți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-o locuință
Polițiștii de la Secția 6 Craiova, însoțiți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-o locuință

Oamenii legii au identificat mai multe persoane, printre care se numără trei minori cu vârstele cuprinse între 10 și 16 ani, suspectate de comiterea de furturi din locuințele unor craioveni. În schimb, în cazul a trei furturi din locuințe comise în ultimul timp în comuna doljeană Leu, polițiștii încă nu au prins autorii.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că, în urmă cu o săptămână, au fost identificați și duși la audieri trei minori de 10, 13 și 16 ani, din Craiova, suspectați de comiterea unei infracțiuni de furt din locuință.
Din cercetările polițiș­tilor s-a stabilit că, pe 17 mai, minorii au intrat în locuința unui craiovean și au furat scule electrice în valoare totală de 5.000 de lei. Oamenii legii au mai precizat că bunurile sustrase au fost recuperate, iar cei trei minori sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt.
Tot în urmă cu o săptămână, polițiștii din cadrul Secției 6, împreună cu luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins la locuințele unor persoane suspectate de comiterea unui furt de bijuterii și bani din locuința unui craiovean. Polițiștii au ridicat și dus la audieri două femei de 22 și 53 de ani, iar în urma anchetei au stabilit că autoarea furtului este Sabrina Chiciu, de 23 de ani, din Craiova.
În plus, oamenii legii au dispus ridicarea pentru cercetări a unui autoturism Ford Mondeo, înmatriculat în Bulgaria, folosit la comiterea furtului.
În urmă cu o lună, polițiștii din Balş, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au făcut în Craiova trei percheziţii domiciliare, tot atâtea persoane fiind suspectate că au furat din locuința unui bărbat din Balș sumele de 6.000 de lei şi 500 de euro. În acest caz, oamenii legii au reușit să recupereze banii furați.

Furturi și în comuna Leu

Un cititor GdS, domiciliat în comuna Leu, a sesizat faptul că, în ultima perioadă, au fost comise mai multe spargeri de locuințe în localitate, autorii folosind spray-uri paralizante.
„În ultima perioadă de timp, locuitorii comunei Leu se confruntă cu un val de furturi din gospodării. Metoda adoptată de spărgători este de a adormi proprietarul cu spray paralizant, după care pot răscoli gospodăria în voie. Bătrânii au ajuns să se teamă pentru viața lor și amărâții de bani din pensie“, a explicat cititorul GdS.
Întrebați despre această situație, polițiștii din cadrul IPJ Dolj au explicat că, într-adevăr, în comuna Leu au fost comise mai multe astfel de infracțiuni, însă autorii nu au folosit substanțe psihotrope sau iritant lacrimogene.
„La nivelul Secției 4 Rurală Coșoveni au fost înregistrate trei dosare penale în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, în dauna a trei persoane vătămate, doi bărbați și o femeie, toți trei din comuna Leu, județul Dolj. Prejudiciul total cauzat în urma săvârșirii celor trei infracțiuni de furt calificat este de aproximativ 1.240 de lei – o pompă electrică pentru irigat, o trusă de scule și un bidon de 5 litri cu benzină. Din cercetările și verificările efectuate de polițiști la fața locului, în nici unul dintre cele trei cazuri nu a rezultat folosirea de substanțe psihotrope sau iritant lacrimogene, şi nici o persoană vătămată nu a fost adormită cu astfel de substanțe chimice“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Oamenii legii au mai comunicat că autorii nu au fost prinși până în prezent, dar și că vor „continua cercetările în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere penală a acestora și a recuperării prejudiciilor cauzate, polițiștii întocmind totodată și cercuri de bănuiți“.
Dosarele penale întocmite în cazul celor trei furturi din locuințe au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Încă un furt în comuna Leu

Un bărbat de 30 de ani, din localitatea Coșoveni, recidivist, a fost reținut duminică, 21 mai, de polițiștii doljeni. Este vorba de Marius Ianîcu, care a fost depistat pe DN 6, în comuna Leu, într-un taxi condus de un craiovean de 49 de ani. Asupra bărbatului de 30 de ani, cu antecedente penale pentru furturi din locuință, au fost găsite un telefon mobil și suma de 1.000 de lei, bunuri despre care acesta a declarat că îi aparțin. De asemenea, în taxi a fost găsită o cagulă.
Duminică dimineață, polițiștii din Leu au fost sesizați de un bărbat din comună despre faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute au intrat în locuința sa și au furat suma de 1.000 de lei. Oamenii legii cred că autorul furtului este Marius Ianîcu, care a fost reținut pentru 24 de ore și dus în arestul IPJ Dolj. În noiembrie 2013, bărbatul a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru furt calificat și violare de domiciliu. A fost eliberat condiționat în octombrie 2015, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS