Termocentralele CEO, în atenţia mai multor ministere
Termocentralele CEO, în atenţia mai multor ministere
Termocentralele CEO, în atenţia mai multor ministere

Secretari de stat din Ministerele Energiei, Transporturilor, Apelor şi Pădurilor sunt aşteptaţi vineri la Târgu Jiu, pentru a dezbate, alături de autorităţile locale şi judeţene, parlamentari şi sindicate situaţia Complexului Energetic Oltenia. Potrivit senatorului PSD, Florin Cârciumaru, la şedinţă şi-au anunţat prezenţa secretarii de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan şi Andrei Maioreanu. Ambii sunt originari din judeţul Gorj şi vor reprezenta acţionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia. Florin Cârciumaru a precizat că administraţia CEO s-a implicat în organizarea întâlnirii şi este pregătită să prezinte principalele probleme cu care se confruntă compania minieră şi energetică din Gorj. „Vor fi prezenţi specialişti şi oameni de decizie şi responsabilitate din Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Pădurilor şi Apelor. Sunt reprezentanţi care trebuie să decidă în ceea ce priveşte susţinerea activităţii de la Complexul Energetic. Am discutat foarte mult cu cei doi secretari de stat de la Ministerul Energiei, cu managerul CEO, Sorin Boza, cu autorităţile judeţene, pentru organizarea acestei întâlniri. Sunt sigur că va fi altceva şi cei prezenţi nu vor face doar act de prezenţă la Târgu Jiu“, a declarat Florin Cârciumaru, senator.

Investiţii în energia pe cărbune?

Parlamentarul a declarat că invitaţii vor aduce veşti bune pentru Complexul Energetic Oltenia. Florin Cârciumaru este de părere că în momentul de faţă, la nivel european, este regândită politica energetică a UE şi se încearcă o revenire la termocentralele pe cărbune. Senatorul a precizat că a insistat pe lângă Ministerul Energiei ca întâlnirea de vineri să aibă loc în Târgu Jiu, unde îşi are sediul principala companie producătoare de energie electrică pe cărbune. „Sunt sigur că se va întâmpla ceva, la ora actuală se pune bază pe cărbune, nu numai în ţară, ci şi în Europa. Organizarea acestei întâlniri a pornit în urma unei discuţii pe care am avut-o cu sindicatele şi am insistat pe la toate instituţiile şi ministerele pentru a trimite reprezentanţi la Târgu Jiu“, a mai spus Florin Cârciumaru. CEO are în prezent 14.300 de angajaţi, însă de luna viitoare vor fi disponibilizate colectiv o mie de persoane.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.