Transalpina a fost deszăpezită integral

O comisie de specialişti va urca vineri pe Transalpina pentru a analiza condiţiile în care se prezintă şoseaua după perioada de iarnă. De asemenea, va fi verificat la faţa locului întreg traseul dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, pentru a se observa modul în care au lucrat echipele de deszăpezire în ultimele săptămâni. Peste zece utilaje au acţionat pe cea mai înaltă şosea din România pentru a înlătura zăpada şi bucăţile de stâncă ajunse pe carosabil. În prezent, versanţii sunt stabilizaţi şi se poate circula pe tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului fără probleme. Carosabilul este complet curăţat pe ambele sensuri şi mai sunt de montat elementele de siguranţă şi semnele rutiere. De asemenea, mai sunt de executat câteva reparaţii în mai multe puncte la carosabil sau în afara acestuia.

Propunere pentru deschidere de la 1 iunie

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că propunerea specialiştilor care vor urca astăzi pe Transalpina va fi de redeschidere a traficului rutier, începând cu data de 1 iunie. Anul trecut, şoseaua a fost redeschisă pe 15 iunie, mai târziu cu două săptămâni. „Nu spun că am urcat în fiecare zi pe Transalpina, dar aproape zilnic. Colegii mei au fost acolo şi au fost monitorizate lucrările. Drumul este curat de la un capăt la altul pe tronsonul administrat de Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu. Propunerea noastră va fi de redeschidere a traficului rutier din data de 1 iunie. Mai sunt câteva reparaţii de făcut, montarea indicatoarelor şi a elementelor de siguranţă pe care le-am solicitat. Sunt întrunite condiţiile pentru redeschiderea şoselei. Propunerea către comisia de la Direcţia regională va fi pentru reluarea traficului, în aceleaşi condiţii ca şi anul trecut, respectiv restricţii de viteză, tonaj (3,5 tone) şi circulație pe timp de noapte“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Şoseaua este foarte căutată în special de motociclişti şi ciclişti din Europa Centrală şi de Vest.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.