10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe faci când plătești un serviciu pe care nu îl poți folosi

Ce faci când plătești un serviciu pe care nu îl poți folosi

Craioveanul care ne-a sesizat la redacție spune că are cartela de mult timp, iar acum doi ani a fost adaptată pentru un smartphone. El vrea să își păstreze numărul de telefon și să beneficieze de ceea ce a plătit
Craioveanul care ne-a sesizat la redacție spune că are cartela de mult timp, iar acum doi ani
a fost adaptată pentru un smartphone. El vrea să își păstreze numărul de telefon
și să beneficieze de ceea ce a plătit

Frapant este faptul că, deși un craiovean a cumpărat un serviciu nefuncțional, el încearcă de două săptămâni să remedieze situația, ca să poată folosi serviciul achiziționat, însă se lovește ca de un zid, atât din partea companiei de telecomunicații, cât și din partea instituției care are rol să protejeze interesele consumatorilor. Compania de la care a cumpărat cartela telefonică inoperabilă nu îi răspunde la mesaje, serviciul tehnic nu verifică produsul, deși a fost sesizat de client de ceva vreme, iar Protecția Consumatorilor se face că… „plouă“. 

Un craiovean se luptă de câteva săptămâni să facă să devină operabil un serviciu de telefonie plătit de el. Pentru o situație aparent banală, tânărul încearcă încontinuu să obțină măcar un răspuns de la compania de la care a cumpărat cartela telefonică sau de la Protecția Consumatorilor. Dar totul este în zadar. Clientul este ignorat.
Dan și-a reîncărcat o cartelă telefonică de la Telekom, însă după ce a plătit suma a constatat că nu poate fi contactat de nimeni pe numărul acela de telefon, aferent cartelei, număr pe care îl deține de aproape 15 ani. „Telefonul nu sună dacă cineva apelează acel număr și nu este vina aparatului“, susține tânărul craiovean. A contactat compania telefonică on-line de două ori. Pe 11 mai a primit un răspuns automat pe e-mail prin care Telekom spunea doar că a înregistrat „incidentul“ sub numărul 170515-000396, cu textul „Mulțumim pentru feedback-ul trimis. Vom folosi sugestiile dumneavoastră ca să îmbunătățim informațiile oferite pe pagina noastră de asistentă“. Câteva zile mai târziu, tânărul a constatat că nu se schimbase nimic din punct de vedere tehnic. Cartela tot nu funcționa, așa că a transmis o nouă sesizare on-line către companie, de la care a primit notificare automată pe 15 mai, cu același mesaj ca și prima dată. Văzând că nu este ajutat de companie după notificări on-line, tânărul a mers la reprezentanța din Craiova să se plângă. „Mi-au spus că nu au în Craiova serviciu tehnic și să mă adresez la București. Dar tocmai că de la București nu mi-au răspuns nici până acum și nici nu au rezolvat problema tehnică. Practic, eu am cumpărat un serviciu de care nu pot beneficia. Nu este vorba de creditul de pe cartelă, că suma nu este mare, ci de faptul că nu mă poate contacta nimeni pe acel număr, iar compania nu reacționează să rezolve problema“, a spus Dan, pentru GdS.

„Show“ la Protecția Consumatorilor

Craioveanul a adresat o sesizare on-line pe 15 mai și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dolj. Deși inițial i s-a spus că s-a primit sesizarea, la câteva zile distanță, comisarul de serviciu de la Protecția Consumatorilor i-a spus că nu i se mai găsește sesizarea. Abia pe 19 mai, după ce GdS s-a interesat de caz, cei de la CJPC au înregistrat sesizarea craioveanului sub numărul 471/19.05.2017, însă abia peste alte trei zile a fost repartizată unui inspector. Redactorii GdS s-au interesat din nou de situație, însă comisarul de serviciu a dat de înțeles că sunt alte aspecte mai importante de care să ocupă cu prioritate Protecția Consumatorilor, menționând, într-un final, că „vom analiza petiția domnului cu cartela telefonică și va primi un răspuns în termenul legal de 30 de zile. Dânsul trebuie să încerce mai întâi la companie să îi rezolve problema“.

Craioveanul riscă să piardă numărul pe care îl are de 15 ani

Situația nu se rezolvase nici până joi, 25 mai 2017. Craioveanul ne-a contactat la redacție joi de dimineață, spunând că nici nu mai poate să mai efectueze apeluri de pe cartela respectivă. „Acum nu mai pot nici să efectuez apeluri, deși am reîncărcat această cartelă prin bancă și am dovada, chiar înainte de incident, înainte să nu mai pot fi contactat. Este o cartelă pe care nu se mai vede seria, astfel că nici măcar nu pot să îmi portez numărul în altă rețea, număr pe care îl am de 15 ani. Telekom nu mi-a răspuns nici până astăzi și nici de la Protecția Consumatorilor nu am mai primit vreun răspuns. Ce să fac eu pentru a beneficia de ceva ce am plătit?“, a spus tânărul.

Operatorul de telefonie nu poate fi contactat

GdS a încercat în repetate rânduri să obțină un punct de vedere de la Telekom, față de situația cu care se confruntă un client din Craiova al companiei, însă este aproape imposibil ca o persoană din afara sistemului să contacteze operatorul de telefonie. Deși activează în domeniul telecomunicațiilor, pe site-ul oficial al Telekom pot face sesizări pe e-mail doar clienții, fiind nevoie să te autentifici cu datele de client (număr de telefon în rețeaua lor, CNP al clientului etc.), acele câmpuri trebuind completate obligatoriu. Nu există alte posibilități de a contacta compania, dacă ești din afara sistemului. Aplicația telefonică pusă la dispoziție de companie este adresată doar clienților și persoanelor care doresc să devină clienți, în sensul că trebuie să introduci numărul de telefon din rețea dacă vrei să ajungi la un operator. GdS a încercat să contacteze și cele două unități ale companiei, din Craiova, însă fără succes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS