21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcurență de peste 100 de candidați pe loc la titularizare

Concurență de peste 100 de candidați pe loc la titularizare

 

În județul Dolj s-au înscris 1.096 de candidați pentru  ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar
În județul Dolj s-au înscris 1.096 de candidați pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar

Foarte multe cadre didactice s-au înscris și anul acesta la concursul de ocupare a posturilor din învățământul preuniversitar doljean. Concurența este de peste 100 de candidați pe un loc titularizabil. Sunt și materii fără posturi titularizabile și la care bătălia se dă pe câteva ore disponibile pe perioadă determinată.

În județul Dolj, pentru concursul de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au înscris 1.096 de candidați. Oferta de titularizare este însă foarte redusă. Sunt doar 36 de catedre ce pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată. Ca și în sesiunile anterioare, cele mai multe posturi titularizabile sunt la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, care are patru catedre pentru corepetiție, două pentru instrument la alegere și 12 posturi pentru muzică instrumentală. Solicitări nu sunt prea multe nici de această dată, fiind înscriși nouă candidați la educație muzicală și șapte pentru instrument la alegere. Alte nouă posturi sunt la instruire practică pe diverse discipline, însă concurența este de câțiva candidați pe loc. Pe listă se mai află un post pentru psihopedagogie, unul pentru profesor logoped, un post de educație antreprenorială și unul pentru profesor de judo.

116 candidați pe un post de educatoare

Cea mai mare concurență la titularizare în județul Dolj se anunță la educatoare. Anul acesta s-au înscris 233 de candidați, care au la dispoziție două posturi vacante și acelea în mediul rural, unul la Castranova și altul la Gogoșu. Cei care nu reușesc să prindă unul din aceste posturi, dar obțin note mari, mai au la dispoziție aproximativ 60 de posturi disponibile pentru maximum un an școlar.
Concurență este și la educație fizică și sport, sunt 101 cadre didactice care au un singur post vacant la Clubul Sportiv Craiova. Nici oferta pe perioadă determinată nu este suficientă pentru toți cei înscriși, fiind disponibile 49 de norme și fracțiuni de normă în diverse unități școlare din Craiova și județ.
De asemenea, la învățători sunt două posturi vacante în mediul rural, respectiv la Urzicuța și Negoi, iar pentru concursul de titularizare s-au înscris 113 candidați. Aceștia mai au la dispoziție 50 de catedre, care sunt vacante, însă numai în anul școlar următor.

112 candidați la Limba română și nici un post

Sunt și discipline la care nu există nici un post titularizabil, dar la care sunt foarte mulți candidați înscriși. Cei mai mulți sunt la limba și literatura română – 102 cadre didactice încearcă să își desfășoare activitatea la catedră în anul școlar următor. Șansele nu par a fi foarte mari. Sunt foarte puține posturi și pe perioadă determinată, doar zece norme și fracțiuni de norme. Și la matematică sunt 80 de candidați și nici un post titularizabil, fiind însă 25 de norme și fracțiuni disponibile pe perioadă determinată. Și la limba engleză sunt 74 de candidați și 27 de norme și fracțiuni de norme, unele disponibile doar până la începutul lunii ianuarie a anului 2018. Candidații înscriși la concurs trebuie să își valideze fișele de înscriere până pe 30 mai, iar în perioada 30 mai – 30 iunie trebuie să susțină o inspecție la clasă. Proba scrisă a concursului se va derula pe 12 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS