12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCompetiție sportivă inedită între CN „Carol I“ și CN „Frații Buzești“

Competiție sportivă inedită între CN „Carol I“ și CN „Frații Buzești“

Cu prilejul aniversării Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova, vineri a avut loc o competiție sportivă între elevii de la această instituție de învățământ și cei de la Colegiul Național „Frații Buzești“. Într-o atmosferă de fair-play și de bună dispoziție, elevi din clasa I și până în clasa a XII-a s-au întrecut la fotbal, baschet, atletism, șah și tenis de masă, pe terenurile și în sălile de la CN „Carol I“. Alte două probe, înot și badminton, se desfășuraseră cu câteva zile în urmă, la o piscină din oraș, respectiv în sala de la CN „Frații Buzești“. Vineri, o atmosferă incendiară a fost la meciul demonstrativ de fotbal dintre profesorii celor două școli, elevii venind pregătiți cu tobe, steaguri, bannere și confetti pentru a-și susține profesorii preferați. Pe parcursul celor două ore, la întreceri au asistat elevi, părinți, reprezentanți ai ISJ Dolj, DJST, dar și craioveni care treceau pe lângă gardul școlii și poposeau câteva minute să vadă ce se întâmplă.
Inițiativa organizării Competiției Prieteniei i-a aparținut părintelui unei eleve de la „Frații Buzești“, iar directorii celor două colegii au acceptat. Un sprijin important au oferit și profesorii de educație fizică, dar și părinții elevilor celor două școli. A doua ediție ar urma să aibă loc în toamnă, când se aniversează ziua Colegiului „Frații Buzești“. Cu ajutorul a trei sponsori locali, elevii de la „Buzești“ au concurat în echipament sportiv nou.
„A fost o atmosferă frumoasă. Au participat în jur de 250 de elevi. Punctajul final a fost foarte strâns. Colegiul Național «Frații Buzești» a câștigat cu câteva puncte în fața Colegiului Național «Carol I». Meciul profesorilor a fost câștigat de «Carol I». Este un început în astfel de întreceri și sper să continue“, a spus unul dintre organizatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS