Acasă Local Gorj Viorel David şi Denisa Tâlvescu au devenit Cetăţeni de Onoare

Viorel David şi Denisa Tâlvescu au devenit Cetăţeni de Onoare

-

Viorel David, managerul Artego
Viorel David, managerul Artego

Viorel David, managerul Artego Târgu Jiu, şi canotoarea Denisa Tâlvescu, au primit ieri Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu. Înmânarea distincţiilor a avut loc în cadrul şedinţei publice festive a Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. Ordinea de zi a şedinţei, care a avut loc în Sala Maură a Palatului Administrativ, a cuprins alocuţiuni ale oficialităţilor locale şi judeţene, precum şi acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare pentru omul de afaceri Viorel David şi pentru sportiva Denisa Tâlvescu, precum şi acordarea de stimulente financiare elevilor olimpici. Şedinţa a fost programată în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Târgu Jiu.
Viorel David conduce de foarte mulţi ani Artego, fosta fabrică de cauciuc din oraş. Atrego este unul dintre cei mai mari angajatori din Târgu Jiu, după Complexul Energetic Oltenia, şi principalul exportator al judeţului Gorj. Viorel David s-a implicat de-a lungul timpului în susţinerea tinerilor cu performanţe, a acordat burse elevilor şi studenţilor, a susţinut sportul şi a oferit ajutoare financiare persoanelor cu probleme medicale sau de altă natură. A cochetat la un moment dat şi cu politica, fiind ales consilier judeţean pe listele unui partid politic. A renunţat însă după câteva luni, considerând că este un domeniu care nu i se potriveşte.

Denisa a bifat o prezenţă la Olimpiada de la Rio

Canotoarea Denisa Tâlvescu este multiplă medaliată la competiţiile interne şi internaţionale. Chiar în acest an, şi-a trecut în palmares două medalii de aur la Campionatul Național de Fond Tineret și Seniori, desfăşurat la Timișoara. Denisa a triumfat la proba de dublu rame fără cârmaci şi la proba de 8+1. Sportiva din Gorj activează pentru clubul Dinamo Niro Bucureşti. În prezent, ea se pregăteşte pentru Campionatele europene de canotaj din în Cehia. Obiectivul Denisei este obţinerea unei noi medalii de aur. Canotoarea va împlini în această vară 21 de ani, iar pe plan internaţional este multiplă campioană mondială și europeană la juniori, campioană olimpică la tineret şi are un bronz la senioare. Târgujianca a fost rezervă la Olimpiada de la Rio de Janeiro, din 2016.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.