16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Primarul din Perieți, control judiciar în dosarul în care este cercetat pentru delapidare și fals intelectual

Primarul din Perieți, control judiciar în dosarul în care este cercetat pentru delapidare și fals intelectual

Costin Robert Vâlceleanu, primarul comunei Perieți (PSD), a fost plasat marți, 16 mai, 2017, sub control judiciar, după ce luni seară a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, care îl cercetează pentru delapidare și fals intelectual.
Primarul este cercetat alături de alți trei funcționari ai Primăriei Perieți și de un fost funcționar al aceleiași instituții, fiind învinuiți că ar fi produs un prejudiciu de aproape 58.000 de lei, decontând facturi fictive și ridicând banii din casierie.
Secretarul primăriei – Elena Olteanu, contabilul – Roxana Grădinaru, casierul – Marin Mitrică și un fost consilier – Romulus Enache, în prezent salariat al comunei vecine, Bălteni, care au fost reținuți pentru o noapte și au fost, de asemenea, plasați, săptămâna trecută, sub control judiciar, sunt ceilalți patru inculpați în același dosar.
„În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012-2014 cei cinci inculpaţi în calitate de angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, respectiv ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate“, a transmis Parchetul, prin intermediul unui comunicat.
Cei cinci retrăgeau banii în contul unor presupuse achiziții de bunuri – var, piatră, produse de curățenie etc., iar în alte cazuri completau documente pe numele unor cetățeni din comună care să ateste că aceștia au încasat sume de bani pentru presupuse munci prestate (de la iluminat public, la curățenie în școală). Oamenii, unii dintre ei apropiați ai celor cinci, au aflat de-abia în cursul cercetărilor despre documentele respective și spun că n-au încasat niciun leu, precizează surse judiciare.
Primarul Costin Vâlceleanu a mai fost condamnat, în luna februarie a acestui an, la opt luni de închisoare, fiindu-i suspendată executarea pe o perioadă de supraveghere de doi ani, după ce, vara trecută, a fost surprins gonind pe un drum public, la volanul unei Toyota Vitara, deși se afla sub influența alcoolului. Instanța i-a fixat în februarie și obligativitatea de a participa la cursuri de „Drink and Drive – schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atmosferă de vis în Bănie. Fanii au cântat și...

Așa echipă, așa suporteri! După ce alb-albaștrii...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.

Horoscop

BerbecO zi cu distracții și voie bună. Sunteţi pus pe șotii, aveţi chef de aventuri, dar şi cu ceva iz de amor....

Bancul zilei

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară. Acesta îi spune: