Acasă Local Gorj Casa de Cultură a Sindicatelor ar putea fi administrată de primărie

Casa de Cultură a Sindicatelor ar putea fi administrată de primărie

-

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu
Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, disputată între o asociaţie şi o fundaţie, a intrat în faliment şi ar putea fi preluată de principalul creditor. Este vorba de Primăria Târgu Jiu, care are de recuperat impozite şi taxe în valoare de 1,3 milioane de lei. Primăria este înscrisă la masa credală şi aşteaptă o propunere din partea lichidatorului Emanoil Ciobanu. „Casa de Cultură din Târgu Jiu ar putea intra în patrimoniul primăriei și insist ca acest lucru să se întâmple într-un timp foarte scurt. În această perioadă, lichidatorul judiciar a comandat o evaluare financiară a imobilului. Pentru că Primăria Târgu Jiu este înscrisă la masa credală, vom negocia cu lichidatorul preluarea Casei de Cultură. Am discutat cu colegii mei de la Serviciul Investiții și căutăm deja soluții de finanțare pentru reabilitarea clădirii“, a declarat primarul interimar din Târgu Jiu, Aurel Popescu.

2 milioane de lei datorii

Potrivit lichidatorului judiciar, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu are în prezent datorii totale şi penalităţi de peste 2 milioane de lei. Cea mai mare creanţă o are de recuperat Primăria Târgu Jiu. La masa credală este înscrisă şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, cu suma de 300.000 de lei. Lichidatorul este de acord ca imobilul să intre în administrarea autorităţii locale, mai ales că este vorba de cel mai important creditor. Este nevoie de finalizarea documentaţiei cadastrale, intabularea imobilului, urmată de încheierea evaluării, în vederea valorificării, potrivit legii. Primăria Târgu Jiu, fiind cel mai mare creditor, este în cărţi pentru preluarea clădirii, în schimbul datoriei. O situaţie similară este înregistrată şi în privinţa Casei Tineretului, care a fost evaluată şi se realizează formalităţile pentru predarea către Consiliul Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.