Acasă Local Gorj O nouă etapă a Cupei Gorjului, la Rânca

O nouă etapă a Cupei Gorjului, la Rânca

-

Cupa Gorjului va avea loc pe 10-11 iunie
Cupa Gorjului va avea loc pe 10-11 iunie

Cupa Gorjului „Acasă la Brâncuşi“ se apropie de start. Este vorba de etapa a treia, pe traseul de la Rânca, a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2017, la care sunt aşteptaţi să ia startul zeci de piloţi din România. Anul trecut, etapa de la Rânca a fost programată în a doua lună de vară, iar anul acesta motoarele încinse ale bolizilor vor putea fi admirate cu o lună mai devreme, pe 10-11 iunie. Drumarii au anunţat că până la ora organizării Campionatului Naţional de Viteză în Coastă va fi deschisă şi Transalpina, pe tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului. Astfel, turiştii şi iubitorii sportului sunt aşteptaţi pe cea mai înaltă şosea din România pentru a parcurge unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din ţară şi de la nivel european.

Organizatori de tradiţie

Rânca este de mai mulţi ani, cu DN 67C, o etapă obligatorie a competiţiei naţionale, care surprinde de fiecare dată piloţii prin spectaculozitatea traseului, cu multe curbe dificile şi un grad de dificultate crescut al traseului ales de către organizatori. Este vorba de Clubul Sportiv Autocorex din Târgu Jiu, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului. În prima zi vor avea loc recunoaşterile şi antrenamentele cronometrate. În perioada antrenamentelor şi a competiţiei propriu-zise, circulaţia pe DN 67C va fi închisă. În cea de-a doua zi de concurs sunt programate alte antrenamente şi cele două manşe oficiale de concurs. Comandamentul şi secretariatul competiţiei va fi găzduit de Centrul de Informare Turistică din faţa Primăriei Novaci. Festivitatea de premiere este programată la Casa de Cultură din Novaci, iar conferinţa de presă cu piloţii câştigători este programată la Primăria Novaci. Traseul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de la Rânca va fi pe DN 67C, între kilometri 17 şi 22.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....