7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe mai deschide sau nu Baza de tratament de la Săcelu?

Se mai deschide sau nu Baza de tratament de la Săcelu?

Baza de tratament de la Săcelu este programată pentru închidere
Baza de tratament de la Săcelu este programată pentru închidere

Situaţia Bazei de tratament de la Săcelu este incertă, în prezent. Bazinele, hotelul şi spaţiile pentru tratament sunt administrate de Complexul Energetic Oltenia (CEO). Administraţia societăţii a luat decizia să scape de toate activele care nu au legătură directă cu producţia de cărbune sau de energie electrică. În această situaţie se află Baza de tratament de la Săcelu şi câteva hoteluri. Baza de tratament de la Săcelu este una din cele mai apreciate din Oltenia. Mai mult decât atât, este locul preferat al gorjenilor care nu îşi permit să meargă la mare. Anul trecut, sute de mineri şi energeticieni au mers la tratament la Săcelu. Liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Dumitru Pârvulescu, este de părere că Baza de tratament de la Săcelu va funcţiona şi în acest sezon, chiar dacă minerii nu vor mai fi trimişi la tratament acolo. În perioada de vară, baza aduce venituri importante administratorului, existând taxă de intrare.

Administratorul Bazei de tratament de la Săcelu, în preaviz

În ciuda faptului că sindicatele speră ca Baza de tratament de la Săcelu să fie redeschisă, administratorul acesteia, Ştefan Cherciu, este în preaviz. Acesta va pleca din Complexul Energetic Oltenia, începând cu 1 iunie. Cherciu susţine că i-a avertizat pe administratorii de pensiuni din zonă că baza de tratament nu va mai funcţiona din acest sezon şi să îşi informeze turiştii. În cadrul bazei există bazine acoperite pentru realizarea procedurilor medicale şi a băilor calde pentru tratarea afecţiunilor reumatice sau a altor tipuri de probleme medicale. Ştefan Cherciu a precizat că este nevoie de personal medical pentru deschiderea bazei, însă nu a mai fost încheiat un contract cu o firmă de specialitate: „Întreaga bază va fi închisă din sezonul acesta. Vor mai rămâne deschise plaja, cu bazinele exterioare, şi o scară din hotel, dar nu văd cum va funcţiona hotelul fără personal. Eu sunt deja în preaviz. Mi-am făcut datoria şi am anunţat autorităţile locale şi administratorii de pensiuni. Veneau oameni din toată ţara şi îşi făceau tratamentele în bazinele închise. Unii au spus că este o glumă, dar eu sunt în preaviz, nu mai avem încheiat contract cu Medserv Min. Ei ne trimiteau an de an 12 asistente medicale şi un medic specialist. Nu poţi funcţiona cu baza fără personal specializat. I se face cuiva rău, sunt nişte tratamente medicale. Nu poţi pune un muncitor să supravegheze bolnavii“, a declarat Ştefan Cherciu.

Peste 100.000 de turişti anul trecut

Ştefan Cherciu a declarat că numai anul trecut bazinele exterioare şi plaja au adus încasări de peste 300.000 de lei. Potrivit administratorului Bazei de tratament de la Săcelu, peste 100.000 de turişti au trecut pragul staţiunii balneoclimaterice din Gorj. „Eu o să plec. Eu nu stau să dau afară oameni. Nu am făcut în viaţa mea aşa ceva. O să mai rămână zece angajaţi în bază, dintre care şapte muncitori. Pentru plajă vor veni doi asistenţi medicali de la Medserv Min şi câţiva muncitori pentru reparaţii şi întreţinere, de la Minprest. Anul acesta erau şanse să trecem pe profit. Ce să mai spun că nămolul de la Săcelu este mai bun decât cel de la Marea Moartă?! Sunt analize făcute care certifică acest lucru. Aşa ştim noi să avem grijă de ce avem. Am vorbit cu cei de la primărie să facă lobby pe lângă CEO, să nu fie închisă baza. E păcat că se închide. Este o bogăţie a Gorjului şi a României. Nămolul de aici are efecte miraculoase pentru sănătate. Baza nici nu poate fi valorificată către un privat, de exemplu, sau predată autorităţilor locale sau judeţene, pentru că este un litigiu în instanţă privind terenurile“, a mai spus Ştefan Cherciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS