17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean spulberat pe trecerea de pietoni

Craiovean spulberat pe trecerea de pietoni

Un craiovean de 46 de ani a fost accidentat mortal de un BMW, vineri seară, în timp ce traversa regulamentar bulevardul 1 Mai, pe trecerea pentru pietoni. După primele cercetări, polițiștii Biroului Rutier Craiova au stabilit că Ionuț Mihăescu, de 26 de ani, din comuna doljeană Dobrești, nu i-a acordat prioritate de trecere și l-a lovit în plin pe Marian Florescu, de 46 de ani, care traversa strada regulamentar.
„În timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria pe bulevardul 1 Mai din Craiova, către sensul giratoriu amplasat la intersecția cu bulevardul Știrbei Vodă, în zona «Ciupercă», la trecerea pen­tru pietoni amenajată la intersecția cu strada Dealul Spirei nu a acordat prioritate de trecere și l-a accidentat mortal pe F. Marian, de 46 de ani, din Craiova. Victima traversa strada în mod regulamentar, pe marcajul pietonal, având asupra sa o bicicletă“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Polițiștii doljeni au mai precizat că pe numele șoferului de 26 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, „urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție legală prin unitatea de Parchet“.

Limitatoare de viteză, scoase de pe străzile din Craiova

În iulie 2012, înaintea trecerii de pietoni de la intersecția bulevardului 1 Mai cu Dealul Spirei, erau montate limitatoare de viteză
În iulie 2012, înaintea trecerii de pietoni de la intersecția bulevardului 1 Mai cu Dealul Spirei, erau montate limitatoare de viteză

Trebuie spus că în in­tersec­ția bulevardului 1 Mai cu strada Dealul Spirei au mai fost înregistrate accidente de circulație, motiv pentru care polițiștii au cerut montarea unor limitatoare de viteză. Astfel, la sfârșitul anului 2011, Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a hotărât montarea unor limitatoare de viteză înaintea trecerii de pietoni din acea zonă, una în care s-au mai produs accidente de circulație.
În decembrie 2012, Olguța Vasilescu, primarul de atunci al Craiovei, a hotărât însă desființarea limitatoarelor de viteză de pe străzile din Craiova.
„O să emit o dispoziţie de scoatere a tuturor limitatoarelor de viteză din oraş. Rog serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Craiova să pregătească tot ce este necesar pentru semnat. Voi dori să le menţin, însă, în Lăpuş, acolo unde se intră cu mare viteză în oraş şi, în plus, se află o şcoală în apropiere. Vom menţine acolo aceste limitatoare, pentru că aşa ne-au solicitat profesorii şi părinţii elevilor de la acea şcoală. În rest, o să le scoatem pe toate“, anunța Olguța Vasilescu într-o ședință a Consiliului Local din decembrie 2012.
Ulterior, în cursul anului 2014, Primăria Craiova a dispus montarea de covoare antiderapante în zona trecerilor pentru pietoni, inclusiv la cea de la intersecția bulevardului 1 Mai cu Dealul Spirei.
Accidente pe bulevardul 1 Mai

În aceeași zonă, în ianuarie 2015, o persoană a fost rănită şi transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit atunci că şoferul unei Toyota, care circula pe strada Dealul Spirei, la intersecţia cu 1 Mai nu a acordat prioritate unui autoturism Ford care circula regulamentar. În urma impactului, Toyota a fost proiectată pe scuarul de pe mijlocul bulevardului, iar un pasager aflat în Ford a fost rănit şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova. În iunie 2016, o tânără de 21 de ani, din comuna doljeană Seaca de Pădure, a fost rănită grav după ce a fost lovită în plin de un autoturism care circula pe bulevardul 1 Mai din Craiova. Oamenii legii au stabilit că un craiovean de 34 de ani, care conducea o Dacia Lodgy pe bulevardul 1 Mai, la intersecția cu strada Dealul Spirei a lovit-o și accidentat-o grav pe tânăra de 21 de ani. Primele cercetări făcute la locul accidentului de ofițerii Biroului Rutier au arătat că tânăra se angajase regulamentar în traversarea bulevardului, pe trecerea de pietoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS