22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPNL - loc de veci în cripta PSD

PNL – loc de veci în cripta PSD

Consilierii locali din Craiova au fost cu gândul mai mult la minivacanța de 1 Mai decât la subiectele supuse votului la ședința de consiliu de joi. Deși noul primar al orașului va fi ales peste o lună și jumătate, pe 11 mai, aleșii locali ai PNL au fost foarte tăcuți, spre deosebire de alte dăți, când „mușcau“ din PSD, partid majoritar în consiliul local. La ședință a participat și Lucian Prejbeanu, proaspătul consilier personal al primarului interimar, Mihail Genoiu. Mutarea a fost surprinzătoare, deoarece Prejbeanu a fost ales vicepreședinte al PNL Craiova la începutul acestei luni. El a acceptat propunerea lui Mihail Genoiu, venită ulterior, de a-i fi consilier personal de imagine. Genoiu este candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Craiova. Lucian Prejbeanu a demisionat din funcția de vicepreședinte al PNL Craiova, nu și din partid. De acolo s-a suspendat.

După nici o oră de stat în fotoliile din sala mare a Primăriei Craiova, consilierii locali au votat aproape la foc automat toate cele 43 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, una generoasă prin natura subiectelor. S-au supus aprobării proiecte cum ar fi organigramele mai multor instituții din subordinea consiliului local, regulamentul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar sau rectificări de buget din care reieșea criza de bani pentru investiții a bugetului local. Dacă din partea consilierilor PSD nu se așteaptă intervenții, deoarece provin din partidul care propune proiectele, iar cei de la ALDE sunt parteneri de guvernare, singurele guri de foc ale consiliului local rămân aleșii locali ai PNL. Joi, aceștia au fost puțin vizibili, posibil sleiți și nemulțumiți de jocurile interne de putere după două runde de alegeri, pentru șefia organizației Craiova și a celei județene.
Singurele momente în care rutina ridicatului mâinilor pentru vot a fost spartă s-au datorat regulamentului privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar. „Amendamentele noastre nu au fost acceptate și, cum proiectele legate de parcări nu au fost finalizate, suntem de părere că trebuie să asigurăm întâi locuri de parcare și abia apoi să ridicăm mașini“, a spus Flavius Sirop, noul lider de grup al PNL. În discuție a intervenit și Adriana Ungureanu, consilier PNL. „Nici eu nu sunt de acord cu această taxă care se va lua pentru ridicarea mașinii în cazul în care proprietarul revine la mașină în timp foarte scurt. De ce să se ia taxă și să se facă procesul-verbal dacă a oprit mașina, de exemplu, să intre în farmacie pentru un minut și nu are unde parca, pentru că știm foarte bine că ne confruntăm cu aceste probleme? În privința amenzilor care se vor da, eu propun să se ia o anumită taxă pentru cele care obstrucționează traficul și o altă taxă pentru cele care sunt parcate neregulamentar, pur și simplu care nu incomodează pe nimeni, pentru că nu aș vrea să se facă abuzuri cu aceste ridicări“, a declarat ea.

Economie de cuvinte

Consilierii au mai glăsuit la proiectul privind aprobarea modificării organigramei nou-înființatei Direcții de Asistență Socială, acolo unde numărul de posturi va crește semnificativ. „Feeria asta de posturi este dăunătoare bugetului și direcțiilor care vor fi urmărite. De la 45 de posturi se ajunge la 86, se înființează un post de director. Mi se pare că trebuia justificată mai clar necesitatea înființării lor“, a spus Sirop. Primarul interimar Mihail Genoiu a ținut să-i răspundă. „Ceea ce crește sunt acele funcții care erau deservite de aparatul primăriei și care, la ora asta, sunt obligatorii la o societate comercială și mă refer la funcții de contabilitate, juridic etc. Acestea sunt modificările care apar”, a spus el.
Ultima intervenție a consilierilor PNL s-a referit la o informare a primăriei despre situația tensionată cu administratorul depozitului ecologic de la Mofleni, Eco Sud. „În ultimul timp am observat un dialog între reprezentanții societății și primărie în presă. Pentru interesul craiovenilor vă solicit să le transmită celor de la Eco Sud invitația de a participa la dialog în comisiile de specialitate“, a spus Marian Vasile, fostă „gură de foc“ a PNL împotriva PSD în consiliul local. Marinel Florescu, alt consilier PNL vocal cu alte ocazii, a venit și el cu o propunere. „Apreciez pozitiv că primăria aduce la cunoștința consilierilor toate negocierile care au loc cu Eco Sud. Trebuie să recunoaștem că, până acum, au fost puțin ținute la secret. Propunerea mea este ca Eco Sud să vină să discute direct în consiliul local“, a spus el.
După circa 45 de minute, ședința s-a încheiat cu o invitație adresată de primarul interimar consilierilor la întâlnirea de azi cu Eco Sud și cu dorința exprimată a acestuia de găsi soluții pentru introducerea transportului în comun către și de la Aeroportul Craiova în contextul creșterii traficului. „Avem în discuție un studiu de trafic, vrem să îmbunătățim modul de plecare și sosire la aeroport. Este foarte urât faptul ăsta, este o bilă neagră. Problema este că acea zonă nu este teritoriul Craiovei, dar încercăm să găsim soluții să putem asigura mijloace de transport în comun. Este aberant, la traficul creat, să nu avem facilități de transport în comun!“, a spus Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS