11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecat pentru mituirea a trei polițiști

Judecat pentru mituirea a trei polițiști

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus miercuri începerea judecării unui craiovean de 44 de ani, acuzat că a încercat să mituiască trei polițiști cu 500 de lei pentru a nu-i reține certificatul de înmatriculare a mașinii.
Vecea Găman a fost oprit în trafic pe 14 martie, anul acesta, de polițiștii Biroului Rutier. Cu ocazia controlului, oamenii legii au stabilit că autoutilitara condusă de Vecea, care era înmatriculată în Suedia, nu avea asigurare RCA, iar inspecţia tehnică periodică (ITP) era expirată. Aceştia i-au explicat șoferului că, pentru aceste abateri, îi vor ridica plăcuţele cu numerele de înmatriculare, îi vor reține certificatul de înmatriculare şi, în plus, îi vor aplica o amendă de 2.000 de lei. Pentru a scăpa de amendă și sancțiunile complementare, craioveanul a încercat să-i mituiască, fără succes însă, pe cei trei polițiști cu suma de 500 de lei. „Poliţiştii au refuzat categoric oferta şi, întrucât persoana depistată insista în oferirea sumei de bani, s-a dispus organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant, suspectul fiind prins imediat după ce, în sediul Poliţiei Rutiere, a oferit cei 500 de lei, în scopul precizat“, au reținut anchetatorii.
Aceștia din urmă au mai explicat că, „în schimbul banilor, polițiștii ar fi trebuit să nu-l sancționeze contravențional şi să nu dispună măsura complementară de reţinere a plăcuţelor cu numere de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, întrucât autoturismul nu poseda asigurare pentru răspundere civilă auto, precum și inspecția tehnică periodică expirată“.
Bărbatul a fost arestat preventiv pe 15 martie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar două săptămâni mai târziu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
Miercuri, 26 aprilie, instanța a hotărât că poate începe judecarea dosarului în care craioveanul de 44 de ani a fost trimis în judecată. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 199/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Găman Vecea, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpatul Găman Vecea“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.
Aceasta poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS