10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnvățăm să colectăm selectiv

Învățăm să colectăm selectiv

„Protejăm natura, Colectăm selectiv“ este proiectul prin care preșcolarii și elevii din 20 de unități de învățământ din Craiova vor învăța despre necesitatea reciclării deșeurilor și colectarea selectivă. Proiectul se va desfășura în perioada 2 mai – 9 iunie și este derulat de SC Salubritate Craiova SRL, în parteneriat cu Primăria Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Agenția pentru Protecția Mediului, SC Eco-Rom și RAADPFL.
Aproximativ 3.700 de elevi și preșcolari, cu vârste între trei și zece ani, vor primi manuale și materiale educative atractive, dedicate special vârstei și capacităților lor de învățare, despre cum să sorteze deșeurile și de ce este importantă reciclarea pentru protejarea mediului înconjurător.
Concomitent, pe parcursul lunii mai, cele 20 de școli și grădinițe participante la proiect se vor întrece în cadrul unei competiții de colectare a deșeurilor, primele trei clasate primind câte un spațiu verde amenajat în incinta școlii.
„Prin derularea acestei campanii, ne-am propus să contribuim la conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor, prin intermediul preșcolarilor și a copiilor din clasele a III-a și a IV-a care sunt, poate, persoanele cele mai influente în determinarea unui comportament ecoresponsabil, în rândul părinților, bunicilor sau rudelor apropiate“, spune Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS