22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean condamnat pentru vânzarea unei case de două ori

Craiovean condamnat pentru vânzarea unei case de două ori

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat pe Safta la un an și zece luni  de închisoare cu executare pentru faptele comise (Foto: Arhiva GdS)
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat pe Safta la un an și zece luni de închisoare cu executare pentru faptele comise (Foto: Arhiva GdS)

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, joi, să condamne definitiv la un an și zece luni de închisoare cu executare un craiovean acuzat că a vândut o casă înstrăinată deja altor persoane. Este vorba de craioveanul Liviu Victor Safta, care este la a doua condamnare definitivă pentru înșelăciune și este judecat în alt dosar privind aceleași fapte.

În ianuarie, Gazeta de Sud spunea povestea mai multor persoane care s-au plâns că Liviu Victor Safta, angajat ca agent imobiliar la SC Safta Invest SRL, le-a înșelat cu ocazia vânzării unor imobile („Case vândute de mai multe ori, pedepse cu suspendare“ – 12 ianuarie 2017). De altfel, în urma plângerilor formulate de păgubiți, Safta a fost trimis în judecată în trei dosare penale de înșelăciune.
Primul dosar, cel cu numărul 15396/215/2015, înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova în iunie 2015. Procurorii craioveni au reținut că, „la data de 14.08.2014, inculpatul Safta Victor Liviu le-a indus în eroare pe persoanele vătămate (Elena și Marius Iulică Toma – n.r.), spunându-le că imobilul pe care urma să-l înstrăineze nu este vândut altor persoane și nu este grevat de sarcini, determinându-le, astfel, să încheie un antecontract de vânzare-cumpărare având ca obiect un imobil situat în municipiul Craiova“. Și asta în condițiile în care același imobil fusese vândut pe 24 februarie 2014. În acest prim dosar, în noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune. În plus, instanța l-a obligat pe inculpat să le returneze păgubiților suma de 10.000 de euro.
Între timp, în iulie 2016, același Liviu Victor Safta a fost trimis în judecată în alt dosar de înșelăciune, cel cu numărul 19627/215/2016. În acest dosar, anchetatorii au reținut că, pe 6 august 2014, Safta a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un imobil din comuna Pielești, care fusese însă vândut altor persoane încă din mai 2014. În acest caz, păgubitul a achitat suma de 26.500 de euro pe un imobil vândut a doua oară. În 15 decembrie, anul trecut, Judecătoria Craiova a hotărât să-l condamne pe Safta la un an și zece luni de închisoare cu suspendare, pedeapsă care o cuprinde pe cea din primul dosar. A urmat apelul, iar ieri, Curtea de Apel Craiova a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa stabilită în decembrie de magistrații Judecătoriei Craiova. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.
Mai trebuie spus că în ambele dosare penale inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei.

Al treilea dosar

În septembrie 2016, Liviu Victor Safta era trimis în al treilea dosar de înșelăciune, cel cu numărul 27816/215/2016. În acest dosar, care este pe rolul Judecătoriei Craiova, a fost pusă sub acuzare și Cristina Floriana Safta. Anchetatorii au reținut că, „inculpații Safta Liviu Victor și Safta Cristina Floriana, la data de 16.05.2014, au indus în eroare o persoană vătămată, spunându-i că imobilul pe care urma să-l înstrăineze nu este vândut altor persoane și nu este grevat de sarcini, determinând-o să încheie un antecontract de vânzare-cumpărare, având ca obiect imobilul menționat, deși acesta fusese înstrăinat încă din 7.01.2014“. Procurorii craioveni nu au precizat însă care este prejudiciul produs în acest dosar.
Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de instanță pentru 4 mai. Pe 10 februarie, Marius Iulică Toma a obținut în instanță executarea silită a lui Safta pentru suma de 10.000 de euro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS