12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA anunțat că i s-a furat mașina pentru a scăpa de amendă

A anunțat că i s-a furat mașina pentru a scăpa de amendă

Un tânăr de 21 de ani, din localitatea doljeană Scăeşti, s-a ales cu un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce a sunat la 112 și s-a plâns că i-a fost furată mașina cu care „dăduse“ în radar în urmă cu o oră.
Polițiștii doljeni au explicat că, marți seară, în jurul orei 20.45, polițiști din Filiaşi, care acționau cu aparatul radar pe bulevardul Racoțeanu din loclitate, au constatat faptul că, din direcția Craiova, un autoturism Seat circula cu viteza de 117 km/h.
Oamenii legii au făcut semn șoferului să oprească, însă acesta refuzat, iar odată ajuns pe strada 13 Septembrie, „pe fondul neadaptării vitezei de deplasare a lovit un autoturism parcat, după care conducătorul auto a abandonat autoturismul în cauză și a fugit“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. În timp ce polițiștii făceau verificări pentru a afla proprietarul autoturismului Seat, la ora 21.40, Ionuț Baciu, de 21 de ani, din localitatea Scăești, a sunat la 112 și a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au furat mașina din fața casei. Era vorba chiar de Seatul implicat în urmă cu puțin timp în tamponarea de pe strada 13 Septembrie din Filiași.
Cercetările făcute de polițiștii din Filiași au arătat că Seatul a fost condus chiar de Baciu, care a încercat să scape de sancțiuni, anunțând că i-a fost furată mașina. „Din cercetările efectuate de polițiștii doljeni s-a stabilit că tânărul de 21 de ani a fost la volanul autoturismului în momentul în care a fost depistat încălcând regimul legal de viteză, fiind totodată vinovat și de avarierea autoturismului parcat, iar fapta de furt sesizată este nereală“, au precizat oamenii legii.
Aceștia din urmă au mai explicat că pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, care se pedepseşte cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau cu amendă.
Mai mult decât atât, polițiștii doljeni au hotărât să-l amendeze pe șofer cu 1.305 lei și i-au reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Pentru că autoturismul nu era asigurat, polițiștii de la Rutieră i-au reținut și certificatul de înmatriculare și au ridicat plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale mașinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS