17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace închisoare după ce a vrut să arunce un bloc în aer

Face închisoare după ce a vrut să arunce un bloc în aer

Potrivit anchetatorilor, craioveanul de 30 de ani a amenințat că aruncă în aer blocul în care locuiește
Potrivit anchetatorilor, craioveanul de 30 de ani a amenințat că aruncă în aer blocul
în care locuiește

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne definitiv la un an și patru luni de închisoare cu executare un craiovean de 30 de ani, acuzat că a amenințat șase polițiști cu un cuțit și cu o bâtă, dar și că aruncă în aer blocul în care locuiește.

Craioveanul Marian Sorin Prioteasa, de 30 de ani, a fost arestat preventiv pe 19 august 2016, fiind acuzat de comiterea a șase infracțiuni de ultraj. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 18 spre 19 august 2016, o persoană a sunat la 112 și a sesizat faptul că un locatar al blocului 30, situat pe bulevardul Oltenia din Craiova, face scandal. Inițial, la adresa indicată a fost trimis un echipaj de polițiști de la Secția 5, iar când au văzut că nu se pot înțelege cu bărbatul care făcea scandal, oamenii legii au chemat alți colegi în ajutor.
„La fața locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranță publică din cadrul Secției nr. 5 Poliție. S-a stabilit că Prioteasa Marian Sorin era persoana care provocase scandal, iar acesta a refuzat să se supună solicitărilor polițiștilor în vederea încetării activității ilicite“, au precizat procurorii craioveni. Astfel, când i-a văzut pe polițiști la ușa apartamentului său, bărbatul a început să-i înjure și să arunce în ei cu tot ce i-a căzut în mână, după care a amenințat că îi taie cu un cuțit și îi lovește cu o bâtă. De asemenea, bărbatul a rupt furtunul aragazului din bucătărie și a amenințat că aruncă blocul în aer. „Prioteasa Marian Sorin a amenințat în mod direct șase polițiști, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu acte de violență fizică prin folosirea unui cuțit și a unei bâte. De asemenea, funcționarii publici au fost amenințați în mod direct de către Prioteasa Marian Sorin prin faptul că va produce o explozie prin aprinderea instalației de gaze din locuință, instalație pe care o deteriorase cu ocazia scandalului anterior“, au mai explicat anchetatorii.

Condamnat pentru comiterea a șase infracțiuni de ultraj

În final, o persoană a oprit alimentarea cu gaze a blocului, iar oamenii legii au reușit să-l imobilizeze pe Prioteasa și să-l ducă la secție. Ulterior, cei șase polițiști de la Secția 5 au depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova plângeri privind comiterea infracțiunii de ultraj împotriva lui Marian Sorin Prioteasa, acesta din urmă fiind arestat preventiv pe 19 august printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.
Procurorii au terminat destul de repede cercetările în acest dosar, iar pe 9 septembrie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea a șase infracțiuni de ultraj. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care s-a pronunțat pe 12 ianuarie anul acesta. Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepselor și a fost condamnat la câte șase luni de închisoare pentru fiecare infracțiune de ultraj. Cele șase pedepse au fost contopite, iar după aplicarea unui spor de zece luni, inculpatul a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu executare.
A urmat apelul, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Instanța a respins ca nefondat apelul formulat de Marian Sorin Prioteasa, astfel că acesta rămâne cu pedeapsa stabilită în ianuarie de magistrații de la Judecătoria Craiova. Din pedeapsa primită de inculpat se scad cele opt luni petrecute de acesta în arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS