16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRadio Sud colorează viaţa copiilor - Zeci de copii din Scăeşti au primit daruri de Paște

Radio Sud colorează viaţa copiilor – Zeci de copii din Scăeşti au primit daruri de Paște

Campania umanitară organizată de Radio Sud, „Colorează ŞI TU viața unui copil“, continuă să aducă zâmbetul pe chipul a sute de micuţi din judeţul Dolj. Haine, jucării, dulciuri au ajuns ieri la preşcolarii şi elevii de la Şcoala Gimnazială Scăeşti. Echipei Radio Sud i s-au alăturat şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, care pe lângă donaţiile făcute le-au prezentat copiilor tehnicile şi echipamentele poliţiştilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

Dar din dar, sute de pachete cu haine, jucării şi rechizite au fost donate de dumneavoastră, ascultătorii Radio Sud, în ultimele luni. Campania a fost demarată în luna decembrie a anului trecut, iar primii vizitaţi, înaintea sărbătorilor de iarnă, au fost copiii din Orodel şi Botoşeşti-Paia. Ieri a venit rândul preşcolarilor şi elevilor din comuna Scăeşti. Bucuria acestor copii este greu de descris în cuvinte, mai ales că cei mai mulţi provin din familii cu o situaţie materială precară și sunt crescuți de bunici sau de unul din părinţi, trăind cu dorul celuilalt părinte, plecat să muncească peste hotare. „Astfel de iniţiative aduc zâmbetul acestor copii. Peste 70% din ei provin din familii defavorizate, au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Cei mai mulţi au rămas fie în grija unui părinte, fie a bunicilor. La structura Valea lui Pătru sunt copii care provin din familii extrem de numeroase, în medie sunt zece copii în fiecare familie, drept pentru care iniţiativa Radio Sud este extraordinară, în special în preajma Sărbătorilor de Paşte. La copiii cu părinţii plecaţi la mii de kilometri distanţă, bucuriile emoţionale sunt mult mai reduse. Mulţi dintre părinţi se întorc în preajma Sărbătorilor, însă sunt şi situaţii când aceştia vin foarte rar acasă, în funcţie de contractele pe care le au. Cu toate acestea, copiii frecventează şcoala, învaţă, promovabilitatea este peste 80%. Beneficiază de consilierea cadrelor didactice, de programe de recuperare. Avem şi copii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, copii cu handicap locomotor sau cu diverse probleme asociate. Şi o parte din aceşti copii au părinţii plecaţi peste hotare“, a declarat Viorica Luţa, învăţătoare la Şcoala Gimnazială Scăeşti.

Darurile dumneavoastră bucură atât copiii, cât şi părinţii

Ileana Diculescu are trei copii, iar peste câteva luni îl va naşte pe al patrulea. Nici ea, nici soțul nu au serviciu, trăiesc doar din alocaţiile acestora. În ciuda problemelor finananciare, femeia încearcă din răsputeri ca micuţii ei să nu ducă lipsă de nimic. „Doi din copii îi am la grădiniţă, iar pe al treilea la şcoală. Este greu, însă ne-am obişnuit şi încercăm pe cât posibil să le asigurăm tot ce au nevoie. Primăvara şi vara este mai uşor, soţul mai munceşte cu ziua. Din puţinul nostru, le voi pregăti prăjituri pentru aceste sărbători şi le voi cumpăra haine, aşa cum este obiceiul. Mă bucur foarte mult pentru aceste daruri primite de copiii mei: haine, dulciuri, încălţăminte, rechizite“, a spus femeia.

„Împreună am reuşit să implementăm această campanie“

„Colorează ŞI TU viaţa unui copil“ este o campanie de suflet, toate obiectele colectate merg către copii din familii modeste, cu vârste cuprinse între trei și zece ani, de la grădinițele și școlile primare din cele mai sărace localităţi ale judeţului Dolj. Echipa Radio Sud a ajuns plină cu daruri la peste 70 de copii de grădiniţă din Scăeşti. „Ne bucurăm tare mult că am reuşit să ajungem la ei chiar înainte de Paşte şi că putem să le oferim aceste pachete, care au fost donate din suflet de toţi cei care s-au implicat în campania Radio Sud. Cu atât mai mult cu cât darurile vin chiar de Iepuraş, şi bucuria lor, dar şi a noastră, este mai mare. Trebuie să le mulţumim partenerilor noştri care ne-au ajutat şi în această etapă să strângem, să pregătim şi să distribuim toate pachetele. Este vorba de Electroputere Mall, Auchan Craioviţa, Mercur Center, spălătoria Total Wash, Asociaţia «Toţi pentru Unu» şi prietenii noştri de la Civitas. Nu în ultimul rând, transmitem mii de mulţumiri voluntarilor de la AIESEC Craiova, care ne-au ajutat să selectăm hainele şi jucăriile în funcţie de categoriile de vârstă. Împreună am reuşit să implementăm această campanie şi ne bucurăm tare mult că se concretizează cu zâmbetele acestor copii“, a spus Ionela Gherghe, director Radio Sud Craiova.

„Campania a fost iniţiată din dorinţa de a aduce puţină bucurie copiilor nevoiaşi din satele sărace ale judeţului nostru şi ne-am propus să organizăm mai multe sesiuni de donare, astfel încât să ajungem la cât mai mulţi micuţi. Le mulţumim partenerilor care s-au implicat şi de această dată – Civitas, Electroputere Mall, Mercur Center, Auchan Craioviţa, Asociaţia «Toţi Pentru Unu», AIESEC, JCI Craiova şi IPJ Dolj, şi lansăm din nou invitaţia de a ni se alătura cât mai multe companii şi persoane care doresc să se implice“.

Virginia Barbu, director vânzări publicitate la trustul de presă Media Sud

„Colorează ŞI TU viața unui copil“

Campania „Colorează ŞI TU viața unui copil“ este o acțiune implementată de postul Radio Sud în parteneriat cu grupul Civitas, ce se derulează în perioada 20 octombrie 2016 – 1 iunie 2017. Cei care doresc să dea o mână de ajutor trebuie să știe că urnele de colectare sunt amplasate la sediul Radio Sud din str. Câmpia Islaz, nr. 97A, în Electroputere Mall, Auchan Craioviţa şi în Mercur Center.
Mai multe detalii pe www.radiosud.ro, telefon: 0251.413100 si email: [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS