5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCabinet de genetică umană la Spitalul Judeţean

Cabinet de genetică umană la Spitalul Judeţean

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgu Jiu va funcţiona, în curând, un cabinet de genetică umană. În acest sens a fost identificat un spaţiu în care va fi amenajat cabinetul ce va veni în sprijinul viitoarelor mămici. Acestea vor putea afla dacă bebeluşii care urmează să se nască vor fi sănătoși sau vor avea probleme. Toate persoanele asigurate vor putea beneficia în mod gratuit de analize medicale şi consultaţii în cadrul acestui cabinet.
„Pentru noi este un lucru fantastic. Foarte multe mămici au nevoie de astfel de analize pentru a şti foarte bine ce probleme sunt cu copilaşii. Sunt servicii care vor fi prinse în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, pentru a se putea face toate decontările“, a precizat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu Jiu.

Medic specialist din Craiova

Cabinetul de genetică umană va funcționa în ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu și pentru ca el să devină funcțional aici va veni un medic specialist de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.
„Cabinetul a fost prins pe structura organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Am identificat spaţiul fizic în cadrul acestuia. Avem şi un protocol cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, care ne va disponibiliza un medic cu specializarea respectivă pentru a activa cu jumătate de normă sau cu sfert de normă la spitalul nostru din Târgu Jiu“, a spus Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu Jiu.

Modernizări şi la Neurologie

Şi Secţia Neurologie din cadrul SJU va intra într-un program de reabilitare. Aurel Popescu, primarul interimar din Târgu Jiu, a declarat că instituția pe care o conduce va aloca fonduri pentru lucrările de modernizare: „Am mers la SJU Târgu Jiu și am discutat cu managerul Tiberiu Tătaru și cadrele medicale de la Secția Neurologie, una dintre cele mai solicitate din spital. Am văzut și alte secții și zone din clădirea Spitalului 700 ce necesită lucrări de renovare. CJ Gorj, administrator al unității spitalicești, a investit și continuă să investească. Am discutat cu președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și din fonduri locale vom contribui și noi, primăria, la asigurarea unor condiții mai bune în spital“, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS