8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând vor deveni funcționale semafoarele de la Han?

Când vor deveni funcționale semafoarele de la Han?

Semafoarele de la intersecţia străzii Calea Bucureşti cu Centura de Nord (DN 65F), zona Hanul Doctorului din Craiova, nu funcționează de luni bune, iar în zonă se creează frecvent ambuteiaje. Șoferii care vin dinspre centură trebuie să dea prioritate celor care circulă pe Calea București, dar uneori forțează intrarea în intersecție, expunându-se riscului unui accident rutier. Asta și din cauza faptului că pe Calea București se circulă mai mereu cu viteză, în special autoturismele care vin dinspre Aeroportul Craiova. 

Din toamna anului trecut, de când semafoarele de la intersecția străzii Calea Bucureşti cu Centura de Nord a Craiovei nu mai funcționează, în zonă se creează mai mereu probleme în trafic. Accesul dinspre Centură pe Calea Bucureşti, spre aeroport, se face cu mare dificultate pentru că şoferii trebuie să dea atât prioritate de dreapta, cât şi de stânga, iar uneori aceștia forțează intrarea în intersecție, creându-se astfel pericol de accidente. Unii șoferi care vin cu prioritate dinspre Balș trec prin intersecție și cu viteză mare, iar de multe ori se trezesc în față cu tirurile care vin de pe DN 65F. Chiar și ieri, în această zonă se circula cu greutate. Situația a mai fost sesizată de cititorii GdS, dar până acum nu a avut rezolvare, iar semafoarele au rămas tot pe galben intermitent. „Cine răspunde de buna (în realitate proasta) funcționare a semaforului de la intrarea pe Centura de Nord a Craiovei, în zona aeroportului? Din cauza faptului că acesta nu funcționează, se produc zilnic ambuteiaje, camioane de mare tonaj forțând intrarea pe Calea București, iar riscul de accidente este mare. De fapt, au fost în această zonă destule accidente“, ne-a scris recent un cititor.
Pentru că semafoarele din această zonă sunt în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, am solicitat, ieri, un punct de vedere de la aceasta. Și, surpriză, se pare că lucrurile se vor remedia astăzi, potrivit spuselor lui Bogdan Bratu, director economic și comercial împuternicit al DRDP Craiova. „Chiar în acest moment am avut o discuție cu inginerul care se ocupă de acest lucru și cu un reprezentant al firmei care asigură mentenanța semafoarelor și am vrea să le dăm drumul de mâine (astăzi, n.r.). Dacă nu va fi o problemă cu placa electrică, de mâine ele vor funcționa. Am înțeles că ar fi ceva legat de un cablu, o problemă tehnică și nimic mai mult. Știu că au fost probleme în trecut, dar acum am prins în buget mentenanța și nu vor mai exista astfel de probleme, iar semafoarele vor funcționa normal. După ce le vom da drumul, o să monitorizez personal funcționarea lor“, a precizat Bogdan Bratu, pentru GdS.

A treia oară să fie cu noroc?

Gazeta de Sud a mai ridicat în câteva rânduri problema semafoarelor nefuncționale de la intersecția Centurii de Nord cu Calea București, pornind tot de la sesizări primite de la cititori, dar problema fie nu s-a rezolvat, fie a fost remediată pentru o scurtă perioadă de timp de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova. Anul trecut, în octombrie, directorul de atunci al DRDP, Adrian Lumezeanu, susținea că problema la aceste semafoare este softul și că nu se va putea remedia curând „pentru că firma de service a intrat în insolvenţă şi a fost nevoie de altă licitaţie“. „Sper ca în maximum o lună să rezolvăm această problemă“, spunea Lumezeanu. A trecut anul și semafoarele au rămas tot pe galben intermitent.
GdS s-a interesat de această problemă și la sfârșitul lunii ianuarie, când noul director al Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri, Alin Golumbeanu, anunța că semafoarele vor funcționa în curând. „Acele semafoare au nevoie de nişte componente care să reziste la temperaturi de până la -25 de grade Celsius. Noi am comandat deja componentele respective, iar zilele următoare ar trebui să ajungă. În aproximativ o săptămână vor fi din nou funcţionale“, spunea Golumbeanu. Nici de data aceasta nu a fost cu noroc. Piesele au venit, semafoarele au funcționat o scurtă perioadă și iar s-au defectat. A treia oară să fie cu noroc, iar semafoarele să devină, în sfârșit, funcționale pe termen lung? Șoferii se vor convinge astăzi de acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS