9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSemne rutiere noi pentru Transalpina

Semne rutiere noi pentru Transalpina

Lucrările de deszăpezire au fost suspendate temporar
Lucrările de deszăpezire au fost suspendate temporar

Drumarii gorjeni au comandat semne rutiere noi pentru Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, unde lucrările de pregătire se axează acum pe reabilitarea carosabilului şi a semnelor rutiere. Acolo unde este nevoie, sunt aduse echipamente noi, fiind vorba în principal de semne rutiere şi de parapeţi de protecţie. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că activităţile pe Transalpina se derulează în colaborare cu Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj, iar experţii de la Poliţia Rutieră propun elemente de siguranţă noi sau refacerea celor vechi. Unele dintre acestea au fost deteriorate în urma căderilor de zăpadă şi este necesară înlocuirea lor.

Deszăpezirea a fost sistată

Potrivit lui Ion Tudor, acţiunea de deszăpezire a fost sistată pentru această săptămână. Utilajele au trecut de kilometrul 41, însă stratul de zăpadă este foarte mare, iar sub zăpadă este multă gheaţă. „Am urcat ieri cu o echipă de la Poliţia Rutieră să facem o evaluare a necesarului de elemente de semnalizare și de siguranţă. Momentan, nu se mai deszăpezeşte, pentru că sunt porţiuni în care utilajele şi deservenţii sunt în pericol. Când se intră în zăpada mare cu utilajul, există pericolul ca de pe versant să vină zăpadă şi să se întâmple o nenorocire. Mai aşteptăm să se mai încălzească puţin. Colegii dinspre Vâlcea continuă deszăpezirea la limita cu Gorjul. Vom relua şi noi lucrările în câteva zile şi vom înlătura încet zăpada, să nu apară probleme. Este o porţiune mai grea de trei kilometri, după care scăpăm“, a precizat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.
Au început deja să intre cu maşinile pe Transalpina

Deşi Transalpina este închisă oficial până pe 30 aprilie, există conducători auto care intră cu autovehiculele pe porţiunea care a fost deja deszăpezită. „Sunt şoferi care ocolesc partea unde Transalpina este închisă şi intră pe unde am deszăpezit. Trebuie să spunem că este un drum închis. Ei se aventurează, dar nu iau în calcul că vreme este cum este. Până la urmă, este oficial că drumul e închis şi fiecare circulă pe răspunderea lui. Nu avansăm niciun termen pentru redeschiderea Transalpinei pentru a nu avea probleme. Totul depinde de vreme şi de cât de repede vom termina deszăpezirea. Apoi, cei care vor decide deschiderea traficului rutier pe Transalpina sunt Poliţia Rutieră şi, desigur, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România“, a mai spus Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS