5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecat pentru crimă

Judecat pentru crimă

Anchetatorii au stabilit că tânărul de 19 ani a fost înjunghiat  în fața blocului C 31 și a decedat într-o parcare din apropiere (Foto: arhiva GdS)
Anchetatorii au stabilit că tânărul de 19 ani a fost înjunghiat în fața blocului C 31 și a decedat într-o parcare din apropiere (Foto: arhiva GdS)

Magistrații Tribunalului Dolj au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, că poate începe judecarea unui tânăr de 21 de ani, acuzat că a înjunghiat mortal un craiovean și a rănit un altul.

Scandalul în urma căruia un craiovean de 19 ani a fost înjunghiat mortal a avut loc în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, pe strada Maramureș din municipiu. În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că, în seara zilei de 15 ianuarie, un tânăr și-a serbat ziua de naștere, iar la petrecerea organizată într-un bar din Craiova a invitat mai mulți colegi din căminul Liceului „Matei Basarab“. În jurul orei 22.00, tinerii au plecat de la bar și au hotărât să continue petrecerea în apartamentul unui amic care locuiește cu chirie în blocul C 31 de pe strada Maramureș. Aici, sărbătoritul l-a invitat și pe Bogdan Dosoftei, de 21 de ani, domiciliat în comuna doljeană Plenița.
Potrivit anchetatorilor, un anume Doru Voicu a sunat un tânăr care se afla la petrecere, „pe care-l bănuia că are o relaţie cu fosta sa prietenă“. Acesta din urmă a pus telefonul pe speaker, iar în discuţie au intervenit mai multe persoane, printre care și Bogdan Dosoftei. „Discuţia a degenerat, adresându-şi reciproc injurii şi ameninţări, iar la final au stabilit să se întâlnească în zona Gării din Craiova, unde persoana vătămată, Voicu Doru Gheorghe, a mers însoţit de martori și de victima Grigorie Robert Adrian. Inculpatul (Bogdan Dosoftei – n.r.) împreună cu toţi băieţii care se aflau în apartament au plecat să se întâlnească, iar când au ajuns în apropierea pieţei agroalimentare din Gara Craiova au observat un echipaj de poliţie, fapt pentru care au fugit în direcţii diferite, ulterior întâlnindu-se în acelaşi apartament“, au precizat procurorii doljeni.
Oamenii legii au mai stabilit că, în final, Doru Voicu, care era însoțit de doi amici și de craioveanul Adrian Grigorie, de 19 ani, au prins și bătut trei băieți care plecaseră de la petrecere.

Ucis cu o lovitură de cuțit

Între timp, unul dintre tinerii care rămăsese la petrecere a fost sunat de unul dintre amicii bătuți, care i-a spus doar atât: „Coboară că ne omoară!“. După câteva minute, din bloc a coborât în fugă Bogdan Dosoftei, care era însoțit de alt tânăr, iar în fața imobilului s-au întâlnit cu Adrian Grigorie și cu Doru Voicu. A urmat o încăierare, în urma căreia Dosoftei „l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian. După lovitură, Grigorie Robert Adrian a ieşit pe uşa din spate a blocului şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a fost găsit de un martor, ulterior cadrele medicale sosite la faţa locului constatând decesul lui Grigorie Robert Adrian. Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Voicu Doru Gheorghe, care a fugit pe strada Maramureş. După comiterea agresiunilor, inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan a revenit în apartament, unde s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de organele de anchetă“, au mai reținut anchetatorii.
În fața procurorului de caz, Dosoftei a recunoscut comiterea faptelor şi a susţinut că a dat cu cuţitul la întâmplare în timp ce era lovit de Grigorie și de Voicu. Dosoftei a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, iar la sfârșitul lunii februarie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor și lovire sau alte violențe. Dosarul a intrat în procedură de cameră preliminară iar joi, pe 30 martie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus începerea judecării inculpatului. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 21/P/2017 din 23.02.2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor și lovire sau alte violențe, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan“, se arată în hotărârea instanței. Până ieri, inculpatul nu contestase hotărârea Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS