12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer băut și fără permis, arestat după ce a fugit de polițiști

Șofer băut și fără permis, arestat după ce a fugit de polițiști

Potrivit polițiștilor doljeni, șoferul a condus pe mai multe străzi din Craiova înainte să fie blocat în trafic (Foto: Arhiva GdS)
Potrivit polițiștilor doljeni, șoferul a condus pe mai multe străzi din Craiova înainte să fie blocat în trafic (Foto: Arhiva GdS)

Judecătoria Craiova a emis, marți, un mandat de arestare preventivă pe numele unui craiovean de 43 de ani, acuzat că a condus băut, cu permisul suspendat și a fugit de polițiștii de la Rutieră.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, luni seară, în jurul orei 20.00, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova care se afla în trafic a fost sesizat că, pe bulevardul Nicolae Titulescu, un autoturism Dacia Logan este condus de un bărbat care are permisul suspendat şi este băut. Oamenii legii au pornit spre zona indicată, iar pe Calea București au observat autoturismul cu pricina, însă nu au reușit să-l facă pe șofer să oprească. „În momentul în care echipajul a procedat la punerea în funcțiune a semnalelor acustice şi luminoase, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare pentru a se sustrage controlului. Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din municipiu, iar pe strada România Muncitoare s-a reușit blocarea maşinii şi imobilizarea conducătorului auto, înainte de acest lucru șoferul urmărit producând avarii unui autoturism parcat“, au explicat oamenii legii.
Aceștia din urmă au constatat că la volanul Loganului se afla Mihai Stănia, de 43 de ani, din Craiova, care avea permisul suspendat încă din 18 aprilie 2016. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,83mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.
Polițiștii doljeni au mai precizat că pe numele șoferului de 43 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice, iar după ce a fost audiat de un procuror, a fost reținut și dus în arest.
După o noapte petrecută în arestul de pe strada Amaradia, în cursul zilei de marți, inculpatul a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Instanța a admis propunerea procurorilor și a emis un mandat de arestare pe numele craioveanului. Hotărârea Judecătoriei nu este una definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS