Acasă Local Gorj Sindicalistul Ion Pisc Scrădeanu, găsit spânzurat

Sindicalistul Ion Pisc Scrădeanu, găsit spânzurat

-

Ion Pisc Scrădeanu
Ion Pisc Scrădeanu

Preşedintele Federaţiei „Energetica“ şi prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, gorjeanul Ion Pisc Scrădeanu, de 60 de ani, a fost găsit decedat ieri, la locuinţa de serviciu din Bucureşti. Liderul de sindicat a fost găsit mort de un lider de sindicat din Oradea, care a mers la apartamentul lui Pisc Scrădeanu pentru că acesta nu a ajuns dimineaţa la serviciu. Liderul de sindicat are doi copii (o fată şi un băiat) şi o casă în cartierul Primăverii din Târgu Jiu. Ion Pisc Scrădeanu avea de mai mulţi ani probleme cu inima şi cu un picior, iar starea de sănătate i se şubrezise odată cu înaintarea în vârstă. Poliţia a deschis un dosar de moarte suspectă. Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, a confirmat faptul că liderul de sindicat a fost găsit spânzurat şi că Poliţia Capitalei derulează o anchetă în acest sens. Sindicalistul nu ar fi lăsat nici un bilet de adio.

Federaţia pe care o conduce are membri din CEO

Federaţia „Energetica“, care era condusă de Ion Pisc Scrădeanu, este una dintre semnatarele contractului colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Organizaţia condusă de Scrădeanu a participat şi anul acesta la negocierile pentru actul adiţional la contractul colectiv de muncă. Scrădeanu şi-a desemnat însă un înlocuitor pentru a semna documentul încheiat cu administraţia CEO. Ion Pisc Scrădeanu activa de aproximativ 15 ani în Bucureşti, unde desfăşura activitate sindicală în relaţia cu Executivul. Trebuie precizat că CNSAS a comunicat în 2010 că în 9 decembrie 1982 Ion Pisc Scrădeanu a fost racolat de fosta Securitate pe probleme de „antiterorism“, la acea vreme liderul sindical fiind lăcătuş mecanic la fosta Întreprindere Energetică Rovinari, care era parte a Șantierului 7 Craiova din cadrul GSMC Vulcan Bucureşti. Potrivit CNSAS, liderul sindical semna notele informative cu numele „Dragnea“, nume pe care l-a folosit din 1982 până în decembrie 1989. În 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit definitiv că Pisc Scrădeanu a fost colaborator al Securităţii. Liderul de sindicat a negat că a colaborat cu Securitatea şi a spus că a fost o victimă a regimului comunist.

ȘTIRI VIDEO GdS

Primarul din Poiana Mare a pierdut procesul cu ANI

Magistraţii de la Curtea Supremă au hotărât, miercuri, să admită recursul Agenţiei de Integritate în procesul intentat de Marin Vintilă, edilul din Poiana Mare.